....

ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ; ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΔ Α.Ε.

ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ; ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΔ Α.Ε.

Την παραχώρηση των κτιρίων που βρίσκονται στο Χιονοδρομικό Κέντρου του Βόρα υπέγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ.Θεοδωρίδης. Άνευ τιμήματος παραδώσαμε ένα «φιλέτο» στην ΕΤΑΔ ΑΕ. Ποια είναι η ΕΤΑΔ;

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ Α.Ε.) είναι ανώνυμη εταιρεία με σκοπό τη διαχείριση, ανάπτυξη, εκμετάλλευση και αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Η Εταιρεία ανήκει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για ακίνητα κυριότητας ΕΟΤ, εποπτεύεται και από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η ΕΤΑΔ Α.Ε. διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο περιλαμβάνει 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα, με σημαντική ποικιλία όπως τα πρώην Ξενοδοχεία Ξενία, Μαρίνες, Κάμπινγκ, Γκολφ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μουσεία, Σπήλαια, Τουριστικά Περίπτερα, Ιαματικές Πηγές αλλά και σημαντικού μεγέθους και προοπτικών εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, 12 Ολυμπιακά Ακίνητα, καθώς και 71.000 περίπου τίτλους ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου.

 

Προφανώς η Εταιρεία θα το δώσει να το λειτουργήσουν ιδιώτες το Χιονοδρομικό και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε να υπάρξει προτεραιότητα για τους επιχειρηματίες της περιοχής μας.

Η ΕΤΑΔ αναλαμβάνει την ευθύνη της λειτουργίας του Χιονοδρομικού και ευχόμαστε να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις ώστε να λειτουργήσει άψογα τη νέα σεζόν.

Οι Δήμοι Έδεσσας και Αλμωπίας είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τον εκχιονισμό των δρόμων που οδηγούν στο Χιονοδρομικό. Άραγε με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση αυτή;

Σχόλια - Facebook Comments