......

Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΑΡΧΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ

H Σερβία έχει πολύ μεγαλύτερα αποθέματα μεταλλευμάτων χρυσού από ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με μια νέα γεωλογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο μαγματικό συγκρότημα της Τιμόκ. Οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι τα μεγαλύτερα αποθέματα βρίσκονται στο Ποτάι Τσούκα-Τισνίκα, κοντά στη Ζαγκούμπιτσα.

***

Η Κύπρος, η Ελλάδα και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με την εφαρμογή κοινών σχεδίων. Η συμφωνία έχει ως στόχο τη διασφάλιση ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού, την αειφόρο ανάπτυξη και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής.

***

Η Ελλάδαολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλη συμφωνία ιδιωτικοποίησης με την πώληση μεριδίου που κατείχε στην εταιρεία τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ στην ελληνοτσεχική επενδυτική κοινοπραξία Emma Delta. Η συμφωνία ύψους 652 εκατ. ευρώ ανακοινώθηκε τον Μάιο.

***

Το Υπουργείο Τεχνολογίας της Τουρκίας θα παρέχει χρηματοδοτική συνδρομή έως και 25.000 ευρώ στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την τεχνολογία. Τα κεφάλαια θα διατεθούν στη διαφήμιση και το μάρκετινγκ των προϊόντων τεχνολογίας ή σε πρωτότυπα που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και των προγραμμάτων καινοτομίας.

***

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ άσκησε βέτο στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού που πρότεινε η κυβέρνηση, επικαλούμενος έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την ανάγκη για την προτεινόμενη αύξηση των δαπανών και τις αμφιβολίες που αφορούν τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις ενός επιπλέον δανείου ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους, το σχέδιο θα πρέπει να επιστραφεί στο Κοινοβούλιο για συζήτηση αφότου το νομοθετικό σώμα επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές στις αρχές Σεπτεμβρίου.

***

Η Αλβανία έχει τον πρώτο δισεκατομμυριούχο της, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Wealth X. Ο Σαμίρ Μανέ είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Balfin, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα, στη διαχείριση ακινήτων, στις επενδύσεις, στα ηλεκτρονικά και στη μόδα. Η περιουσία του επιχειρηματία υπολογίζεται σε 1,2 δις δολάρια (902 εκατ. ευρώ).

***

Η ύφεση στην Ελλάδα έχει μειωθεί ελαφρώς κατά το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στατιστικά στοιχεία. Μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, η οικονομία συρρικνώθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,6 τοις εκατό σε σύγκριση με τη συρρίκνωση του 5,6 τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο. Εν τω μεταξύ, η χώρα σημείωσε πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δις ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου.

Πηγή http://www.setimes.com

Σχόλια - Facebook Comments