....

ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη κορυφώθηκε η Πανήγυρις του ιστορικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.
Την Πέμπτη 15.8 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ χοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρυσόστομος
Συμεωνίδης, Διευθυντής Οικονομικού και Υπεύθυνος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφερόμενος στις πνευματικές διαστάσεις της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην Πανήγυρη της Θεοτόκου, κληρικούς και λαϊκούς, και ιδιαιτέρως όσους εργάσθηκαν για την άρτια προετοιμασία της σε συνδυασμό με την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του εν Δράμα (Καρσλίδη). Εξέφρασε επίσης την χαρά του για την μεγάλη συμμετοχή του λαού στην Θεία Μετάληψη και την ερμήνευσε ως απόδειξη πνευματικής καλλιέργειας του λαού, παραπέμποντας στον λόγο του Ιερού Χρυσοστόμου, ο οποίος θεωρεί κριτήριο της πνευματικής προόδου του χριστιανού την σχέση του με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Γ. Στάμκος, οι Βουλευτές του Νομού Δ. Σταμενίτης, Θ. Τζάκρη και Ι. Τζαμτζής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της περιοχής.

Σχόλια - Facebook Comments