ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ: ΟΑΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (VIDEO)
Αυξημένη είναι η κίνηση στα Λουτρά Αλμωπίας αυτές τις μέρες. Στο πανέμορφο τοπίο της περιοχής πολλοί είναι αυτοί που απολαμβάνουν τη δροσιά, κάνουν το μπάνιο τους και περνάνε όμορφα στη φύση. Οικονομικές διακοπές στη φύση, μπορεί να είναι ο τίτλος του άρθρου αυτού και όσοι δεν έχετε επισκεφτεί την περιοχή θα πρέπει σίγουρα να κάνετε τον κόπο.
Να δώσουμε ορισμένες πληροφορίες στους μελλοντικούς επισκέπτες της περιοχής:
Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν oι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ που αναβλύζουν σε θερμ. 37° , με αξιόλογη χημική σύσταση. Το νερό έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες συμπεριλαμβανομένου και μακροχρόνιων παθήσεων και είναι πόσιμo. Ενδείκνυνται για λουτροθεραπεία και ποσιοθεραπεία ή για τόνωση και χαλάρωση.
Η λουτρόπολη απέχει 3 χιλιόμετρα από το Λουτράκι και βρίσκεται στην κοιλάδα του ρέμματος του Αγίου Νικολάου. Η κοιλάδα ακολουθεί τις στροφές του ποταμού και το φυσικό της κάλλος είναι απαράμιλλο, με πολλούς τεχνητούς καταρράκτες (μέρος των αντιπλημμυρικών έργων, κομψά εντεταγμένων στο περιβάλλον), οργιάζουσα βλάστηση και θεαματικές βραχώδεις, απόκρημνες πλαγιές εκατέρωθεν.
Στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων, με άφθονα ευρήματα προϊστορικών χρόνων. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί ως σπηλαιοπάρκο (Σπηλαιοπάρκο Αλμωπίας) και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.
{youtube}fuOtmzQFHUI{/youtube}
Σχόλια - Facebook Comments