....

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΤΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

syriza2

Το επικείμενο κλείσιμο του ΤΕΑ Αριδαίας έρχεται να προστεθεί στην ταχύτατη πορεία υποβάθμισης της Αλμωπίας με την απομάκρυνση σειράς υπηρεσιών και την απειλή ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.

Η ευθύνη της κυβέρνησης στην εξέλιξη αυτή είναι πολύ μεγάλη με δεδομένες τις αυθαίρετες , χωρίς δημόσια διαβούλευση και χωρίς να πάρει καν την γνώμη της τοπικής κοινωνίας , αποφάσεις της στο όνομα της διοικητικής μεταρρύθμισης που έχουν σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού, την διάλυση κάθε έννοιας αποκέντρωσης και δημοκρατίας και την επαναφορά της Αλμωπίας στην κατάσταση που ήταν ( από πλευράς υπηρεσιών) πριν μισό αιώνα.

Η πρωτεύουσα του Νομού κάθε πρωί είναι γεμάτη πολίτες της Αλμωπίας που ταλαιπωρούνται ποικιλοτρόπως ιδιαίτερα στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες με συνεχείς μετακινήσεις και έξοδα για να κάνουν τη δουλειά που πριν λίγο καιρό έκαναν στην Αλμωπία.

Ο Δήμος Αλμωπίας – δυστυχώς- παρακολούθησε και παρακολουθεί τις καταστροφικές για την περιοχή εξελίξεις παθητικά, δεν μπήκε μπροστά, δεν οργάνωσε την αντίσταση των πολιτών της. Ήταν απλά θεατής κάνοντας για «τα μάτια του κόσμου» κάποιες συναντήσεις σχεδόν κατόπιν εορτής, στην ουσία υπό μορφή μνημόσυνων. Οι ευθύνες της συμπολίτευσης αλλά – εν πολλοίς- και της αντιπολίτευσης στον Δήμο είναι μεγάλες. Βρίσκονται σε πλήρη και προφανή δυσαρμονία με την σοβαρότητα της κατάστασης και αναλώνονται σε κούφιες αντιπαραθέσεις στα Δημοτικά συμβούλια για το θεαθήναι.

Παρέμβαση τώρα σε όλα τα κέντρα αποφάσεων για :

  • Να μην απομακρυνθεί το ΤΕΑ Αλμωπίας
  • Να γίνει ουσιαστικότερη η λειτουργία του τμήματος της ΔΟΥ που λειτουργεί στην Αλμωπία για να διεκπεραιώνει στην Αριδαία το δυνατόν περισσότερες υποθέσεις
  • Να μην απομακρυνθεί το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ
  • Καμιά σκέψη να μην περάσει από το μυαλό κανενός για απομάκρυνση Πυροσβεστικής και Δασαρχείου
  • Δημόσια διαβούλευση και σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας για όποια αλλαγή μελετάται που να αφορά την ζωή της περιοχής και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες συνιστά σοβαρό ζήτημα ισοπολιτείας και δημοκρατίας

Άμεσα ο Δήμος να οργανώσει την αντίσταση των πολιτών στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής. Να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση των Αλμωπαίων για την μη ισότιμη αντιμετώπιση τους και την αναλγησία των κυβερνητικών επιλογών που γυρίζουν πίσω μισό αιώνα την Αλμωπία κάνοντας της μεγάλο χωριό.

Σχόλια - Facebook Comments