....

ΣΕΚ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩ

xorafi2

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στην επιστολή του ο ΣΕΚ, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να ανακληθεί άμεσα κάθε μέτρο για φορολόγηση των βοσκότοπων των αγροτεμάχιων και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Αναφέρει επίσης ότι το νομοσχέδιο αυτό θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» για την κτηνοτροφία της χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΕΚ αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Η άδικη και παράλογη φορολογική επιδρομή στην παραγωγική βάση της κτηνοτροφίας, τα μοναδικά εργαλεία παραγωγής των αγροτών και των κτηνοτρόφων δηλαδή τους βοσκότοπους, τα αγροτεμάχια και τους στάβλους, θα αποτελέσει και την «ταφόπλακα» για την κτηνοτροφία της χώρας.

Έχουμε ήδη περιγράψει πολλές φορές τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κτηνοτροφία και το μέγεθος της κρίσης στον κλάδο σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία.

Ωστόσο δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ούτε να συγκινείται η κυβέρνηση για την κατάρρευση ενός ολόκληρου κλάδου στον οποίο:

  • Η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος μειώνεται ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια ( μείωση κατά 92.000 τόνους σε διάστημα δύο ετών).
  • Συνεχής είναι μείωση της παραγωγής αγελαδινού γάλακτος και αντίστοιχες μειώσεις σημειώνονται και στα άλλα ζωικά προϊόντα.
  • Πάνω από 15.000 χιλιάδες κτηνοτρόφοι εγκατέλειψαν το επάγγελμά τους ενώ πολλοί είναι στα όρια της εγκατάλειψης.
  • Μεγάλη πληγή παραμένει το έλλειμμα στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο. Οι εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων συνεχίζουν να πλησιάζουν αθροιστικά στο ύψος των 2 δισ. ευρώ περίπου.

Η φορολογία των αγροτεμαχίων των βοσκοτόπων και των στάβλων, θα αποτελέσει δίχως αμφιβολία, τη, χαριστική βολή για την εξόντωση της κτηνοτροφίας και οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές όχι μόνο για εμάς τους κτηνοτρόφους αλλά για την ίδια τη χώρα.
Να υπενθυμίσουμε ότι τα κτηνοτροφικά κτίσματα έχουν εξαιρεθεί για συγκεκριμένους λόγους από το χαράτσι για να μην επιβαρυνθεί η κτηνοτροφία.
Η καταστροφική εφαρμογή της φορολόγησης της παραγωγικής βάσης της κτηνοτροφίας, σε συνδυασμό με το πλήθος των μέτρων που επιβάλατε εις βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν υποστεί συνολική ετήσια αφαίμαξη παραπάνω από 2 δις, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε:

  • Αύξηση του ήδη υψηλού κόστους παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων.
  • Περαιτέρω μείωση της αγροτικής παραγωγής.
  • Αθρόες εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων για την κάλυψη της ζήτησης - συνεχής επιβάρυνση του αγροτικού εμπορικού ισοζυγίου.
  • Υπονόμευση της ήδη απαράδεκτα χαμηλής διατροφικής αυτάρκειας της χώρας σε κρίσιμα και βασικά προϊόντα διατροφής, όπως το κρέας και το γάλα.

Ας σταματήσει επιτέλους η καταστροφική πολιτική για την κτηνοτροφία.

Ζητάμε από την κυβέρνηση:

Να ανακαλέσει άμεσα κάθε μέτρο για φορολόγηση των βοσκότοπων των αγροτεμάχιων και των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (μαντριά, βουστάσια χοιροστάσια πτηνοθάλαμοι).
Σε διαφορετική περίπτωση θα βρείτε απέναντί σας σύσσωμο τον κτηνοτροφικό κόσμο σε ένα δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή μας και για τη σωτηρία της κτηνοτροφίας της χώρας.

Σχόλια - Facebook Comments