....

«ΒΟΜΒΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

MAIMOY_TSIGARA

Συναγερμό στα μεγάλα αντικαρκινικά κέντρα (Άγιος Σάββας και Μεταξά Πειραιά) και τρόμο σε γιατρούς-ογκολόγους έχει προκαλέσει ο αυξανόμενος σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο αριθμός των καρκινοπαθών, οι οποίοι όπως αποκαλύπτουν οι ιατρικές στατιστικές καπνίζουν λαθραία τσιγάρα και λαθραίο, μη ελεγχόμενο από τις κρατικές υπηρεσίες, καπνό. Πέραν του προβλήματος στη δημόσια υγεία, τα λαθραία τσιγάρα φαίνεται ότι βλάπτουν και τον δημόσιο κορβανά ποικιλοτρόπως, καθώς υπολογίζεται ότι περί τα 430 εκατ. ευρώ περίπου είναι το ύψος της φοροδιαφυγής ανά έτος.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο το 2013 και μόνο από το λιμενικό σώμα εξιχνιάστηκαν 33 υποθέσεις λαθραίας εισαγωγής τσιγάρων και καπνού.

Τα κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα ήταν 128.320.960 τεμάχια, ενώ ο κατασχεθείς χύμα καπνός έφτασε τα 8.793 κιλά, δηλαδή 8,7 τόνοι.

Υπολογίζεται ότι ο ένας στους τέσσερις Έλληνες καπνιστές αγοράζει λαθραία τσιγάρα ή χύμα καπνό, προϊόντα που πουλιούνται 60 ή 70% κάτω από τις τιμές των τσιγάρων και καπνού που βρίσκονται υπό τον κρατικό έλεγχο και οι πωλήσεις των λαθραίων τσιγάρων εκτινάχθηκαν στο 25% για το 2013 από το 10% που ήταν το 2011.

Παράλληλα το φαινόμενο της πώλησης χύμα τσιγάρων ανησυχεί τις βιομηχανίες, καθώς η απώλεια εσόδων είναι εξαιρετικά μεγάλη, αφού ο χύμα καπνός πωλείται σε τιμές από 18-25 ευρώ το κιλό.

Συλλήψεις στην Πάτρα

Στα χέρια των ανδρών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας έπεσαν δύο αλλοδαποί μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην οδό Μίνωος στην Πάτρα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατά τον έλεγχο των αστυνομικών, συνελήφθησαν οι δυο Πακιστανοί καθώς κατείχαν 8.000 λαθραία τσιγάρα σε πακέτα, τα οποία και προόριζαν προς πώληση.
Μία ακόμη σημαντική επιτυχία για τους άνδρες της ΟΠΚΕ, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτή η Υπηρεσία κυρίως λόγω έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής.

Σχόλια - Facebook Comments