....

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

tsipras_samaras_vouli_kontra_aftodioikisi

 

Συλλήψεις προσώπων (πιθανώς και βουλευτών) που ενέχονται σε υποθέσεις όπως είναι η Marfin και οι Σκουριές δεν απέκλεισε ο πρωθυπουργός

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, ενώ η χώρα θυμίζει ένα απέραντο “Big Brother”. Την ώρα που οι μισές έρευνες μετρήσεων δείχνουν ότι ήρθε η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς και οι άλλες μισές δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται να συμφωνούν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Newsbomb, o κ. Αντώνης Σαμαράς όχι απλά δεν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, αλλά αφήνει σαφή υπονοούμενα για το ρόλο ορισμένων από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχαν προθυμοποιηθεί να υπερασπιστούν τους κατηγορούμενους για την τραγωδία της “Marfin” πριν από 3 χρόνια. Αυτό φάνηκε από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

Κομματικά στελέχη θεωρούσαν αναμενόμενο «πολιτικό τετελεσμένο» να συνδεθεί η αποκαθήλωση της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού με τη δολοφονική επίθεση των εμπρηστών της “Marfin”, καθώς και τη σύνδεση των κατηγορουμένων με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις αντιδράσεις των μελών της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. μάλλον ικανοποίηση ένιωσαν -κυρίως οι της δεξιάς πτέρυγας- με το μήνυμα που πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς! Πρώτος αποδέκτης ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν από την Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin. Ευθύνη όλων είναι λοιπόν να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται», δήλωσε επί λέξει ο πρωθυπουργός.

Μεταξύ των άλλων που σημείωσαν όσοι άκουσαν τον πρωθυπουργό ήταν η επισήμανση ότι για τα γεγονότα στην Marfin και στις Σκουριές θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Newsbomb.

Πάντως, τις προηγούμενες μέρες σηκώθηκε ψηλά το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορές για παρακολούθηση ακόμα και του κινητού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, κάτι που βέβαια διαψεύστηκε επισήμως από την Κουμουνδούρου. Ωστόσο έμεινε η αίσθηση ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει παρακολουθούμενοι σε ένα μεγάλο “Big Brother” που λέγεται Ελλάδα! Στο διάστημα αυτό, ο κυβερνητικός κ. Σίμος Κεδίκογλου υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τι συνέβη στη “Marfin” στις 5 Μαΐου 2010 ενώ στις συνεργασίες που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα. Όχι τυχαία προκύπτουν δύο βασικά ερωτήματα:

Άραγε, ποιες θα είναι οι εξελίξεις μετά την ευθεία στοχοποίηση του λεγόμενου ακροαριστερού χώρου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό;

Πορεύεται ο Πρωθυπουργός ασπαζόμενος τη θεωρία των δυο άκρων;

Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν, επίσης, ότι πλησιάζει και η επέτειος του 1940 αλλά και οι πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για συμμετοχή μηχανοκίνητων και αεροσκαφών, με στόχο την τόνωση του ηθικού των Ελλήνων πολιτών ή και με θα σαφές πατριωτικό μήνυμα (και στόχευση προς τα Δεξιά;).

Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφού πλέον επιχειρείται ανοιχτά από την κυβέρνηση μια προσπάθεια ταύτισης μερίδας στελεχών της με τον ευρύτερο χώρο της τρομοκρατίας και του κοινού εγκλήματος.

Αντιδράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν εδώ και μήνες στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχει βούληση να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τους «ακραίους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει τονίσει ότι η νομιμότητα αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας και στη συγκεκριμένη συγκυρία, ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα ολισθήσει στη θεωρία των δύο άκρων που προωθούν κάποιοι σύμβουλοι, ούτε θα παγιδευτεί σε ρόλο του υποτιθέμενου αντίπαλου της Χ.Α. στην άκρα Αριστερά.

Ήδη από την εποχή που άρχισε η προσπάθεια απορρόφησης των συνιστωσών κάτω από ένα ενιαίο και πολυσυλλεκτικό κομματικό σχηματισμό από τάσεις, ο κ. Τσίπρας ήταν σαφής. «Οι ακραίοι και όσοι θεωρούν πως με τον εξτρεμισμό αντιμετωπίζεται η κρίση και η δουλεία που επιβάλλεται από τα διευθυντήρια των διεθνών τοκογλύφων δεν έχουν θέση στο ΣΥΡΙΖΑ» φέρεται να είπε την περασμένη εβδομάδα σε συνομιλητές του στις Βρυξέλλες. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η προσπάθεια που έκανε ο κ. Τσίπρας όταν του είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει με τη βία και υποκινεί κινητοποιήσεις.

 

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια - Facebook Comments