....

43 ΕΚΑΤ. «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

FTOXIA

 

43 εκατ. πολίτες «πρωταγωνιστές» στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση

 

Την ίδια ώρα που 120 εκατ. πολίτες στην Ευρώπη είναι στα πρόθυρα της φτώχειας - Στην Ελλάδα το ποσοστό φτάνει στο 31%

Σ'αυτό το συμπέρασμα κατέληξε τόσο ο Ερυθρός Σταυρός όσο και το Eurostat. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου Μπεκέλε Γκελέτα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη είναι στα πρόθυρα της φτώχειας.

Τα κριτήρια τα οποία αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το χαμηλό εισόδημα, η στέρηση στοιχειωδών μέσων διαβίωσης και η υψηλή ανεργία.

Είναι ακόμα χαρακτηριστικό ότι από τις πέντε περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη μείωση του ΑΕΠ τη δεκαετία 2000-2010, οι τέσσερις βρίσκονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Καστοριά, την Ημαθία, τη Κορινθία και τη Βοιωτία.

Από την άλλη πλευρά, η αναφορά του Ερυθρού Σταυρού κάνει λόγο για 43 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες χωρίς επαρκή ποσότητα φαγητού. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι, ο Ερυθρός Σταυρός βοηθά επισιτιστικά 3,5 εκατ. ανθρώπους, 75% περισσότερους σε σχέση με πριν από τρία χρόνια.

Τέλος, να υπογραμμίζουμε ότι η Βουλγαρία με ποσοστό 49,1% και η Ρουμανία με ποσοστό που εκτιμάτε σε 40,3%, είναι με διαφορά οι χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας.

 

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Σχόλια - Facebook Comments