WWW.TASTV.GR

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

poe_ota

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στην εξοντωτική πολιτική των μνημονίων και στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, οφείλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και ατομικά ο κάθε εργαζόμενος να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Να καταγράψουμε χωρίς άλλοθι και δικαιολογίες το πρόβλημα, προκειμένου μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο να καταλήξουμε σε εκείνες τις δράσεις, σε εκείνες τις κινητοποιήσεις που θα εξασφαλίσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων. 

Οι κραυγές, τα μισόλογα και η μετάθεση ευθυνών όχι μόνο δεν βοηθούν αυτή τη δύσκολη περίοδο, αντιθέτως επιτείνουν το πρόβλημα. Έχει επικρατήσει η λογική του «Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ» ως αποτέλεσμα του «Δόγματος του ΣΟΚ» της επιβολής δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων εξαθλίωσης.

 

Αποδείχθηκε στην πράξη πως η προαναγγελία πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων δεν βοηθούν. Οι δικαιολογίες κάποιων πως οι συνάδελφοι δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Ομοσπονδία γιατί και εμείς δεν προκηρύξαμε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ’ ελάχιστο στις διαθέσεις των εργαζομένων αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δίνει όμως «συνδικαλιστικό άλλοθι» σε όσους εύκολα ξεστομίζουν, χωρίς να ρωτούν τους εργαζόμενους, επαναστατικές κορώνες, αδυνατώντας όμως να μπορούν να πείσουν τους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή, η στάση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που υπαγορεύτηκε και καθορίστηκε από ενδοεκπαιδευτικές κόντρες αλλά και από την προσπάθεια Ομοσπονδιών να μεταθέσουν σε άλλους την ευθύνη, προσπαθώντας να καλύψουν την αδυναμία τους και παντελή απουσία τους, όχι μόνο το χρονικό διάστημα των τελευταίων κινητοποιήσεων αλλά συνολικά την τελευταία τριετία της μνημονιακής κυριαρχίας, παραπέμπει περισσότερο σε σιωπηρή συμφωνία παρά σε αδυναμία.

 

Κι αυτό την ώρα που κυβέρνηση, τρόικα και αιρετοί οργανώνουν το 3ο κύμα διαθεσιμότητας (Δεκέμβριος 2013), που κατά κύριο λόγο θα προέρχεται και πάλι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η αξιολόγηση Δομών και Ανθρώπινου Δυναμικού εντάσσεται ξεκάθαρα στο στόχο εύρεσης «πλεονάζοντος» προσωπικού προς διαθεσιμότητα, ενώ απορρίπτεται συλλήβδην ως απαράδεκτη όταν κατά περίπτωση εντοπίζει ελλείψεις προσωπικού.

 

Είναι σαφές πως στόχος είναι η «αξιολόγηση» τελικά να γίνει από το Υπουργείο ή ενδεχομένως και ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να τελεσφορήσει για 3η φορά το σαφάρι εύρεσης ονοματεπωνύμων που τελικά θα συμπληρώσουν την πολυαναμενόμενη «ΛΙΣΤΑ». 

 

Εν όψει και των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών όλοι εκείνοι που με παχιά λόγια το τελευταίο χρονικό διάστημα «διδάσκουν» ήθος και αξιοκρατία, προωθούν για μια ακόμη φορά χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού με ελαστικές-μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας εκτός Α.Σ.Ε.Π. και με μόνο στόχο την συνέχιση του πελατειακού κομματικού κράτους και το κυνήγι ψήφων.

 

Στην ίδια κατεύθυνση και με κοινό στόχο προωθούνται από δεξιούς, κεντρώους αλλά και ψευτοαριστερούς ψευτοιδεολόγους η ίδρυση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που στην ουσία με το μόνο που μπορούν να συγκριθούν είναι το φαινόμενο των «ενοικιαζόμενων εργαζομένων» που άνθισε την προηγούμενη δεκαετία με γνωστά σε όλους αποτελέσματα, ξεφτιλίζοντας στην ουσία την έννοια της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»!!!

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε κάθε εργαζόμενο ότι εάν δεν υπάρξει συλλογική, μαζική και ενωτική αντίδραση καμία ανατροπή δεν πρόκειται να συμβεί.

Είναι απόλυτη προτεραιότητα με μία νέα προσπάθεια να προκληθεί διάλογος σε βάθος, με ειλικρίνεια και προς όλες τις κατευθύνσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν στους εργαζόμενους σε σχέση με την ενεργή συμμετοχή τους.

 

Είναι απόλυτη ανάγκη μέσα από ουσιαστικές μαζικές Γενικές Συνελεύσεις (ούτε συγκεντρώσεις, ούτε αποφάσεις Δ.Σ., ούτε πλασματικές απαρτίες) να προτείνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις δράσεις που μαζικά θα συμμετέχουν.

Στο πλαίσιο αυτό και με απόλυτη ανάγκη ο κλάδος να είναι έτοιμος αγωνιστικά και οργανωτικά να αντιμετωπίσει το 3ο κύμα διαθεσιμότητας-απόλυσης, θα πραγματοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα Περιφερειακές Συσκέψεις με συμμετοχή εκπροσώπων της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για τις οποίες θα ενημερωθείτε με επόμενη ανακοίνωση. Απώτερος και ουσιαστικός στόχος των συσκέψεων είναι να κατασταλάξουμε ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστικό κίνημα σε ότι «ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» και όχι μεταθέτοντας τις ευθύνες σε τι «ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ».

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL» ότι, «υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα, η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου» και «ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να ζει κανείς με 500,00 ευρώ το μήνα», μας συγκλόνισε.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν μπορεί να μείνει απαθής στο δράμα της οικογένειας του κ. Γιάννη Στουρνάρα. Τραπεζίτης, άνθρωπος των συμφερόντων που έβαλε τη χώρα στο ευρώ, αυτός που σήμερα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών σε βάρος του Ελληνικού λαού, χαρακτηρίζει «ευλογημένο το μνημόνιο, ευχαριστεί το Σόιμπλε και δίνει ως Υπουργός Οικονομικών δουλειές του Δημοσίου σε εταιρεία της συζύγου του και η μητέρα του και τα πεθερικά του να καλούνται να ζήσουν μόνο με 500,00 ευρώ το μήνα; Είναι όντως ένα δράμα!!!

Απήυθυνε λοιπόν η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έκκληση στους απολυμένους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Σχολικοί Φύλακες, Δημοτικοί Αστυνομικοί, Συμβασιούχοι κ.λπ.) να δείξουν έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία τους σε μια οικογένεια που δεν μπορεί να ζήσει με 500,00 ευρώ και τους κάλεσε να συμπαρασταθούν στην «φουκαριάρα» τη μανούλα και την πεθερούλα του Γιάννη Στουρνάρα.

Η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική από όλες τις πόλεις της χώρας. Φθάνουν στα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τρόφιμα (πατάτες, κρεμμύδια, ρύζι, φασόλια, φάβα, μακαρόνια, λάδι, ξύδι, τσίπουρο, κουνέλια, κοτόπουλα και αυγά ημέρας) και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους του αλληλέγγυου και ευαίσθητου εργαζόμενου. Μάλιστα εργαζόμενος προθυμοποιήθηκε να θυσιάσει όλο το κοπάδι του για την οικογένεια του Γιάννη Στουρνάρα.

Ενώ άλλος αλληλέγγυος στον κ. Στουρνάρα είναι πρόθυμος κάθε μέρα να πηγαίνει ένα λίτρο φρέσκο γάλα, που θα το αρμέγει ο ίδιος, καθώς είδε τον Υπουργό μας λιγάκι «κομμένο» από τις σκληρές διαπραγματεύσεις και την πίεση της τρόικα.

Όλα τα είδη που έχουν προσφερθεί και συγκεντρωθεί, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα τα παραδώσει την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, στις 11.00 το πρωί, στον Υπουργό Οικονομικών (Νίκης 5-7 – Αθήνα) για να του εκφράσουμε ολόψυχα την συμπαράστασή μας στο δράμα που περνάει η οικογένεια του. Πιστεύουμε πώς ο κ. Γιάννης Στουρνάρας θα εκτιμήσει την κίνηση μας...

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                               Γιάννης Τσούνης

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την αρχή που ξεκίνησε η πεζοπορία των Σχολικών Φυλάκων του Νομού Θεσσαλονίκης προς την Αθήνα, έχει εκφράσει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της. Κάλεσε ταυτόχρονα τους Συλλόγους-Μέλη της αλλά και τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και να διοργανώσουν εκδηλώσεις υποδοχής των συναδέλφων Σχολικών Φυλάκων, προβολή της πεζοπορίας αλλά και να παράσχουν κάθε βοήθεια και φιλοξενία.

 

Η κινητοποίηση-πεζοπορία είναι ενταγμένη στον συνεχή και διαρκή αγώνα όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και την κατάργηση στην πράξη των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προετοιμάζει στην είσοδο της Αττικής αγωνιστική υποδοχή των Σχολικών Φυλάκων και από εκεί θα πραγματοποιηθεί πορεία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έως το κέντρο της Αθήνας.

 

Αναλυτική ενημέρωση για την ημέρα και ώρα υποδοχής των πεζοπόρων Σχολικών Φυλάκων αλλά και τη διαδρομή που θα ακολουθήσει έως το κέντρο της Αθήνας θα υπάρξει μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία άφιξης τους στην Αττική.

 

Η μαζική συμμετοχή μας στην υποδοχή των πεζοπόρων Σχολικών Φυλάκων και στην πορεία προς το κέντρο της Αθήνας είναι και το δικό μας μήνυμα ότι, δεν ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ και όλοι μαζί να ανατρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων που επιβάλλουν οι δανειστές και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης

Σχόλια - Facebook Comments