....

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

BENI

 

ΣΗΜΕΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

§         Δεν υπάρχει τίποτα στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας που να μην εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές και την αξιακή φυσιογνωμία του. Το κείμενο μιλάει για όσα μιλάμε κι εμείς: για την πολιτική σταθερότητα, τα σενάρια των εκλογών, την εξάντληση της  τετραετίας, την εθνική στρατηγική, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, τα μεγάλα επιτεύγματα 2010-2013, τις κόκκινες γραμμές για νέα μέτρα, την ανάγκη προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, την ανάγκη θεσμικής μεταρρύθμισης του κράτους, την κινητικότητα αποσυνδεδεμένη από την απειλή των απολύσεων, το ρόλο των κοινοβουλευτικών ομάδων, την ανάγκη συμφωνίας και συνεχούς συνεργασίας των κομμάτων.

§         Αντίπαλός μας είναι η κρίση, τα μεγάλα ιστορικά διλήμματα, οι αγορές, η τρόικα. Εμείς κάνουμε την επιλογή να μην επιβάλλουμε κανένα νέο μέτρο.

§          Η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι σου λένε κάποιοι «πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές». Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο.

§         Το «δεν υπάρχουν μέτρα» θέλει και αντοχή πολιτική γιατί μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη κρίση. Μπορείς όμως να βρεις αυτά που σου λείπουν χωρίς να  χρειαστεί να κάνεις επεμβάσεις περαιτέρω στον κοινωνικό προϋπολογισμό.

§         Ο κ. Τσίπρας προσωπικά, μη έχοντας να πει τίποτα, στοχεύει πάλι το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του για την υπόθεση των υποβρυχίων. Σε μια 15ετή υπόθεση που έχει ως μόνη φωτεινή περίοδο απόλυτης διαφάνειας και νομοθετικής ρύθμισης, αυτήν που εσείς ψηφίσατε κι εγώ εισηγήθηκα.

§         Όλα όσα έχουμε κάνει για τους πλειστηριασμούς, τις επαγγελματικές μισθώσεις, τις Κυριακές, τα ασφαλιστικά ταμεία, το φόρο ακινήτων, την ανεργία, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη του πληθυσμού, είναι ένα κεκτημένο της δουλειάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να αναδείξουμε τη δουλειά αυτή.

§         Πρέπει να εκπέμπουμε ένα μήνυμα σταθερότητας, αυτοπεποίθησης και καθαρότητας. Να υπερασπιστούμε την προγραμματική συμφωνία, να αναδείξουμε τη σημασία της, να δούμε τα επιμέρους σημεία της ως ένα κεκτημένο για την πορεία της χώρας, να αναδείξουμε την ιστορία της Κεντροαριστεράς.

§         Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ψηφίσουμε νομοσχέδια, εάν δεν έχουμε συμφωνήσει. Γι αυτό, πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες για όλα τα θέματα.

Σχόλια - Facebook Comments