....

ΦΡΑΧΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

FRAKTHSL

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ

Φράχτη και από τη Βουλγαρία στα σύνορα με την Τουρκία

 

 Η Βουλγαρία άρχισε την κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία για να αποτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστών, σύμφωνα με τα βουλγαρικά πρακτορεία ειδήσεων Novinite και BTA.

Ο βουλγαρικός στρατός ξεκίνησε την κατασκευή του φράχτη που θα χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που εισέρχονται στη Βουλγαρία από την Τουρκία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Την έναρξη της κατασκευής του φράχτη αποφάσισε την Πέμπτη ο βούλγαρος υπουργός Άμυνας Άνγκελ Νάιντενοφ.

Ο κ. Νάιντενοφ είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι προβλέπεται η άμεση επισκευή από τον στρατό των δρόμων μήκους 170 χιλιομέτρων και η αποκατάσταση της πρόσβασης σε περιοχές στις οποίες θα γίνει εγκατάσταση επιπλέον ειδικού εξοπλισμού για την παρακολούθηση των συνόρων.

Η κατασκευή του φράχτη ξεκινά με βάση απόφαση την οποία έλαβε η βουλγαρική Βουλή σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία το βουλγαρικό κράτος θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα προς την κατεύθυνση της ανάσχεσης της εισροής προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία.

Στις 17 Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Βασίλ Μαρίνοφ, είχε δηλώσει ότι ο μήκους 30 χιλιομέτρων και ύψους τριών μέτρων φράχτης θα κατασκευαστεί κατά μήκος των συνόρων Βουλγαρίας - Τουρκίας κοντά στην περιοχή Έλχοβο, απ΄ όπου εισέρχεται στη χώρα το 85% των παράνομων μεταναστών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια - Facebook Comments