....

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: « ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ

YPEKA

 

Διονύσης Σταμενίτης: « Το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη ρύθμιση του ζητήματος σε ιδιοκτησίες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά».

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το ΥΠΕΚΑ προχωρά στην τακτοποίηση του ζητήματος, που απασχολεί χρόνια τους ιδιοκτήτες εκτάσεων σε περιοχές της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχωρά στη διευθέτηση του ζητήματος με σκοπό την εξεύρεση μόνιμης και συμφέρουσας λύσης και για τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (ιδιοκτήτες, δημόσιο)

Πρόκειται για τις περιοχές Καραμάν, η οποία βρίσκεται πίσω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Έδεσσας και είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών, του Αγίου Μάρκου που βρίσκεται δεξιά στην είσοδο της πόλης και είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών και του Ντερέ, αριστερά από την είσοδο της πόλης και είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών και του ΤΕΘΑ, καθώς και οι πρώην εκτάσεις των στρατοπέδων «ΚΑΨΑΛΗ» και «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» στην πόλη των Γιαννιτσών.

Στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Επιτροπής Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει πρόβλημα στις εν λόγω περιοχές, πρότεινε στον Υπουργό τα εξής:

  1. Την άμεση και ευέλικτη πολιτική λύση, ώστε να τακτοποιηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
  2. Την εξαγορά των οικοπέδων με πολύ χαμηλό τίμημα, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να συντηρήσουν και να εκσυγχρονίσουν τα κτίσματά τους.
  3. Την εισφορά σε γη από τους «φερόμενους» αλλά πραγματικούς ιδιοκτήτες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές στις τρείς αυτές περιοχές (δρόμοι, δίκτυα κ.α)

Σχόλια - Facebook Comments