....

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

LAIKH_SYSPEIROSH

 

ΨΗΦΙΣΜΑ: Καταδίκη της Χρυσής Αυγής και της εγκληματικής της δράσης

 

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτά τα εγκλήματα αποτελούν κλιμάκωση της δράσης της Χρυσής Αυγής εναντίον όποιου σηκώνει κεφάλι στα αντεργατικά μέτρα.

 

Θεωρεί ότι το ναζιστικό-φασιστικό αυτό μόρφωμα είναι γέννημα - θρέμμα του κοινωνικο-πολιτικού συστήματος που βιώνουμε και στη χώρα μας. Αυτού του συστήματος που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων. Πάνω σ’ αυτήν ακριβώς τη φτώχεια και εξαθλίωση πατάει η Χρυσή Αυγή για να διεισδύσει στο λαό και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα του, να τον χειραγωγήσει. Την ίδια στιγμή στηρίζει στη Βουλή τις φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, στους χώρους δουλειάς τρομοκρατεί εργαζόμενους απεργούς, ενώ ανοίγει δουλεμπορικά γραφεία για να προωθεί τσάμπα εργαζόμενους στους επιχειρηματίες. Αναδείχνεται τελικά στο δεξί χέρι αυτών που έχουν συμφέρον από τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, απαραίτητο στην κάθε κυβέρνηση που, στην προσπάθειά της να προωθήσει τη σκληρή αντιλαϊκή της πολιτική, φοβάται την άνοδο του λαϊκού κινήματος.

 

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, όπως δείχνει η πείρα και των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα αλλά και η ιστορία, η Χρυσή Αυγή προβλήθηκε κατά κόρον από τα ιδιωτικά, αλλά και κρατικά ΜΜΕ και έτυχε προκλητικής ανοχής από την κυβέρνηση - μεταξύ άλλων προωθώντας και τη θεωρία των δύο άκρων - τη δικαιοσύνη, την αστυνομία και άλλους κρατικούς μηχανισμούς. Η μέχρι σήμερα μη αντιμετώπιση των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, παρά την ύπαρξη του σχετικού νομικού πλαισίου, βεβαιώνει του λόγου το αληθές. Αυτό συνεπώς που χρειάζεται δεν είναι νέοι νόμοι, αλλά ριζική αλλαγή στάσης απέναντι στη ναζιστική εγκληματική αυτή οργάνωση.

 

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί σε εγρήγορση και κινητοποίηση τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Περιφέρειάς μας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χώρο της εκπαίδευσης, καλεί ιδιαίτερα τη νεολαία να σφυρηλατήσουν ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα με στόχο τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, την απομόνωση της Χρυσής Αυγής, αλλά και την καταδίκη του συστήματος που γεννά και τρέφει τέτοια μορφώματα για να τρομοκρατεί το λαό και να αποπροσανατολίζει τον αγώνα του.

Σχόλια - Facebook Comments