....

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΖΟΓΟΥ

TZOGOS

 

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Η λαϊκή ρήση «το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του μεγάλου κυκλώματος παράνομου τζόγου που εξαρθρώθηκε από τους άντρες της Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, καθώς ο «εγκέφαλος» της μίας εκ των τριών εγκληματικών οργανώσεων που αποκαλύφθηκαν φέρεται να είναι ο Βασίλης Τεκτερίδης.

Πρόκειται για τον γιο του παλιού γνώριμου της Ζούγκλας, Γιώργου Τεκτερίδη, γνωστού επιχειρηματία της Πέλλας, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση «φρουτάκια» που είχε αποκαλυφθεί στις τηλεοπτικές εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το 2002. Μάλιστα στις 22 Νοεμβρίου 2012 είχε στρέψει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας όταν εισέβαλε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων απειλούσε να αυτοπυρποληθεί.

familysupermarket

 

Στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, 47 άτομα, κατασχέθηκαν 54 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεκάδες κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις, με κωδικούς ονομάτων και χρηματικά ποσά από τα παράνομα στοιχήματα, 17 βιβλιάρια καταθέσεων, 3 αυτοκίνητα και 1 ταχύπλοο σκάφος.

ΟΙ φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» των τριών εγκληματικών οργανώσεων είχαν ως έδρα τους νομούς Χαλκιδικής, Πέλλας και Γιαννιτσών, ενώ είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, την Αλεξανδρούπολη, το Κιλκίς, στους νομούς Ροδόπης, Λάρισας, Ζακύνθου, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, κ.α.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων διοργάνωναν παράνομα στοιχήματα, μέσω διαδικτύου, με κέρδη εκατομμύρια ευρώ και λειτουργούσαν παράνομα πρακτορεία με αντικείμενο το παράνομο στοίχημα, τα τυχερά παιχνίδια και το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ο Τεκτερίδης και ο «εισπράκτορας»

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών που απάρτιζαν τις εγκληματικές οργανώσεις ξεκίνησε πριν τέσσερις μήνες μετά από πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της ασφάλειας και έκαναν λόγο για έναν «εισπράκτορα» από την Χαλκιδική, ο οποίος περνούσε από διάφορα παράνομα πρακτορεία και εισέπραττε χρήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο «εισπράκτορας» ανήκε στην πρώτη εγκληματική οργάνωση, αυτή της Χαλκιδικής και διαπιστώθηκε ότι επικοινωνούσε με τον φερόμενο ως αρχηγό της ομάδας της Πέλλας, Βασίλη Τεκτερίδη.

«Αρχικά, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση η πρώτη εγκληματική οργάνωση. Διαπιστώθηκε ότι ο ένας ιδιώτης εισέπραττε χρήματα από πρακτορεία παράνομου στοιχηματισμού της Χαλκιδικής. Εν τέλει διαπιστώθηκε ότι επικοινωνούσε συχνά με τον εγκέφαλο της ομάδας της Πέλλας. Οι ομάδες λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στο zougla.gr.

Η ιστοσελίδα και το… facebook

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι «επικεφαλής» των τριών εγκληματικών οργανώσεων που συνελήφθησαν ετοίμαζαν την δημιουργία μιας ελληνικής ιστοσελίδας πόκερ, την οποία σκόπευαν να «λανσάρουν» μέσω Facebook.

Όπως φάνηκε μάλιστα από την αστυνομική έρευνα, ο φερόμενος ως αρχηγός της τρίτης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν κυρίως στην Αττική, διατηρούσε νόμιμη ιστοσελίδα στοιχήματος. Αντί όμως οι παίχτες να παίζουν μέσω διαδικτύου, επισκεπτόντουσαν τα πρακτορεία που διατηρούσε η ομάδα και δημιουργούσαν λογαριασμούς οι οποίοι χρεώνονταν με ηλεκτρονικά χρηματικά ποσά.

Στην πρώτη εγκληματική οργάνωση:

Ταυτοποιήθηκαν δεκαεπτά μέλη, με πεδίο δράσης τις περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και της Κομοτηνής. Συνελήφθησαν δώδεκα άτομα, ενώ αναζητείται ο 51χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης.

Στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση:

Ταυτοποιήθηκαν τριάντα επτά μέλη, με πεδίο δράσης τις περιοχές της Πέλλας, της Ημαθίας, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης. Συνελήφθησαν τριάντα δύο άτομα, εκ των οποίων και ο 38χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης.

Στην τρίτη εγκληματική οργάνωση:

Ταυτοποιήθηκαν δεκατέσσερα μέλη, με πεδίο δράσης τις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ζακύνθου, της Φθιώτιδας και της Αιτωλοακαρνανίας. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων και 41χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης.

Τα «φρουτάκια» και η φιλία με τον πανίσχυρο υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Γ. Πασχαλίδη

Το 2002, η «Ζούγκλα» είχε αποκαλύψει τη δράση του Τεκτερίδη στον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο. Θεωρείται, άλλωστε, ο πρωτεργάτης του παράνομου «στοιχήματος» στην Πέλλα.

Σοκ είχε προκαλέσει η φωτογραφία-ντοκουμέντο της «Ζούγκλας» που παρουσίαζε τον Τεκτερίδη να κάθεται με άνεση στο γραφείο του με τον τότε υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Πασχαλίδη, και να κουβεντιάζουν.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και την Ασφάλεια Γιαννιτσών, μπήκε στον χώρο διενέργειας του παράνομου «στοιχήματος», όπου βρήκε μέσα σε εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο μετρητά ύψους 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 340.750.000 δραχμές, και οκτώ τραπεζικές επιταγές συνολικής αξίας 700.000 ευρώ και 164.000 δολ. ΗΠΑ. Επίσης, βρήκε 16.000 μετοχές της εταιρείας «Sparknet», δύο «χρυσές κάρτες» απεριόριστης πίστωσης, 12 βιβλιάρια καταθέσεων συνολικού ποσού 600.000 μάρκων και 86.000 δολαρίων, ένα πιστόλι 22 χιλιοστών μάρκας «Μπερέτα» και 27 σφαίρες ιδίου διαμετρήματος, καθώς και ένα όπλο εκτόξευσης αναισθητικού αερίου.

Μέσα από τα ηλεκτρονικά αρχεία του Γ. Τεκτερίδη - δρούσε ως «πράκτορας» ξένων εταιρειών - που κατέσχεσε το ΣΔΟΕ, σε ένα από τα καταστήματά του εντοπίστηκαν ονόματα παικτών παράνομων στοιχημάτων από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Η ομηρία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων

 

Ο Γιώργος Τεκτερίδης, γνωστός επιχειρηματίας στον Νομό Πέλλας, απειλούσε τον περσινό Νοέμβριο να αυτοπυρποληθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο άνδρας κράτησε όμηρο τη διευθύντρια του Ταμείου, ενώ περιέλουσε με βενζίνη το γραφείο της και απειλούσε να βάλει φωτιά.

Τελικά μετά από επίμονες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας και του 62χρονου, ο τελευταίος πείστηκε να παραδοθεί.

 

Ο επιχειρηματίας είχε μία τεράστια περιουσία στον Νομό Πέλλας - καφετέριες, σινεμά, οικοδομικές επιχειρήσεις.

O πρώην εκδότης από τη Βόρεια Ελλάδα ζήτησε από τη διευθύντρια χρήματα που έχουν παρακρατηθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, λόγω οφειλών στην Εφορία.

 

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

 

Σχόλια - Facebook Comments