....

Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 52-71

IMG_1717

 

Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ – Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 52-71

Εύκολο απόγευμα για την ομάδα της Έδεσσας στην Αλεξάνδρεια απέναντι στον τοπικό Γ.Α.Σ., όπου πέτυχε τη τρίτη διαδοχική νίκη της και φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση της Α’ κατηγορίας.

Ο πρωταγωνιστής:

Ο επιθετικός «πλουρασισμός» της νικήτριας ομάδας, καθώς όλοι οι παίκτες σκόραραν καταστρέφοντας τα αμυντικά πλάνα της σκληροτράχηλης άμυνας των γηπεδούχων.

Ο αριθμός του αγώνα:

Εννέα(9)παίκτες του Πανεδεσσαϊκού σκόραραν σε αυτό το παιχνίδι, αριθμός μεγάλος ειδικά για εκτός έδρας αγώνα, αποδεικνύοντας ότι με το πέρασμα του χρόνου η ομάδα αποκτάει καλύτερα αγωνιστική χημεία.

Που κρίθηκε ο αγώνας:

Στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι των νικητών. Υπήρχαν στιγμές που οι γηπεδούχοι δεν κατάφερναν με κανένα τρόπο να εκδηλώσουν επίθεση.

Ο αγώνας:

Ο Πανεδεσσαϊκός αιφνιδιάστηκε από τον τρόπο ανάπτυξης της γηπεδούχου ομάδας στην αρχή του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει αντιμετώπιση στο μαρκάρισμα του Αλεξόπουλου και το δεκάλεπτο να βρίσκεται μπροστά με “βραχεία κεφαλή” 13-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το ξύπνημα του Θεοδώρου που κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και του Αρβανιτάκη είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα της Έδεσσας να «χτίσει» διψήφια διαφορά πόντων, προηγούμενη με 27-37 στη λήξη του ημιχρόνου. Με την επανέναρξη του παιχνιδιού ο Πανεδεσσαϊκός βρήκε λύσεις επιθετικά από όλους τους παίκτες που συμμετείχαν και σε συνδυασμό με την αμυντική προσήλωση άνοιξε τη διαφορά στο +20, η οποία μειώθηκε με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου εξαιτίας επιπόλαιων επιθετικών ενεργειών των νικητών. Οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν εκ νέου στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου φτάνοντας τη διαφορά στο μέγιστο σημείο της στο +23 με την καλή κυκλοφορία της μπάλας να οδηγεί σε εύκολα καλάθια. Στα τελευταία ο Πανεδεσσαϊκός αγωνίστηκε με άκρως νεανικό σχήμα, καθώς η ομάδα απαρτιζόταν αποκλειστικά με τους έφηβους που συμμετείχαν στην απόστολή και η μείωση του σκορ στο τελικό 52-71 να έρχεται φυσιολογικά.

Κριτική:

Η ομάδα του Πανεδεσσαϊκού απέδειξε ότι όσο αγωνίζεται συγκεντρωμένα και ομαδικά, επιβάλει τον αγωνιστικό ρυθμό της και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν επηρεάστηκε από τις αντίξοες αγωνιστικές συνθήκες(έλλειψη χρονομέτρου 24’’, μη καταγραφή φάουλ, ) καθώς τα άτομα που στελέχωναν τη γραμματεία του αγώνα με τα συνεχή λάθη τους έκοβαν το ρυθμό των νικητών, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα έχει την ποιότητα να ανταποκρίνεται και σε τέτοιες συνθήκες. Τσάμης, Δημητρόπουλος, Θεοδώρου και Δαφνής με την εμπειρία τους δίνουν το κάτι παραπάνω και ανεβάζουν το αγωνιστικό επίπεδο των «πράσινων».

 

Τα δεκάλεπτα: 1ο(13-14), 2ο(14-23)27-37 ημίχρονο, 3ο(14-18)41-55,4ο(11-16)52-71 τελικό.

Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός(Αναστασιάδης): Κληντσάρης, Στόμας, Χατζηχαρίσης 10(2 τριπ.), Θεοδώρου 8, Δημητρόπουλος 9(1 τριπ.), Σταμπουλής 1, Χρήστου, Τσάμης 8(1 τριπ.), Ουγγρίνης 2, Μυλωνάς 6, Δαφνής 6, Αρβανιτάκης 21(2 τριπ.)

Γίνεται μνεία ότι τα στατιστικά παραθέτονται με βάση το «προβληματικό» φύλλο αγώνος.

Σχόλια - Facebook Comments