....

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ !

lysandros_1

 

Καταστροφή για το τοπικό μας ποδόσφαιρο,

η έλλειψη αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού ανάμεσα σε παράγοντες και διαιτησία ! 

Λ. Αμιτζόγλου

 

Το περασμένο καλοκαίρι στην ετήσια Γ.Σ. που πραγματοποίησε η Ε.Π.Σ. Πέλλας υπήρξε ένα άτυπο συμβόλαιο τιμής ανάμεσα στην διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π. και όλους τους παράγοντες του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Μία από κοινού προσπάθεια όλων μας να προστατευτεί το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο από κάθε μορφή βίας και αντιαθλητικής συμπεριφοράς, μέσα σ΄ ένα πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ των ομάδων, της διοίκησης της Ε.Π.Σ. και της διαιτησίας.

Μάλιστα ως Γενικός Γραμματέας του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης αλλά και ως δημοσιογράφος - αθλητικογράφος επαγγελματικά ασχολούμενος 25 χρόνια με το τοπικό μας ποδόσφαιρο, κατέθεσα μια σειρά προτάσεων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περαιτέρω αναβάθμιση του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, προτάσεις που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από όλα τα μέλη της Γ. Σ.

Προϋπόθεση όλων αυτών, όπως προείπα, είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο σεβασμός ανάμεσα στα σωματεία και τη διαιτησία, κατά κύριο λόγο, ώστε να διεξάγονται αγώνες επί ίσης όρης για όλα τα σωματεία, μακριά από σκοπιμότητες, την μεγάλη ευθύνη για την τήρηση των οποίων έχει η διαιτησία, προσφέροντας αμερόληπτα και αδέκαστα τις υπηρεσίες της, γι΄ αυτές άλλωστε τις οποίες έχει οριστεί να εφαρμόσει από την πρώτη στιγμή της αναγνώρισης κάποιου ως επίσημου διαιτητή.

Δυστυχώς εβρισκόμενοι μόλις στην 6η αγωνιστική για τα πρωταθλήματα της Α1 & Α κατηγορίας και στην 5η αγωνιστική για την Β΄ κατηγορία, σχεδόν κάθε σαβατοκύριακο γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων ομάδων (με τελευταίες αυτές του Ολυμπιακού Γαλατάδων και του Εθνικού Γιαννιτσών) για συμπεριφορές και απόδοση διαιτητών κάτω του μετρίου. Προσωπικά δεν θέλω να πιστεύω ότι οι περιπτώσεις αυτές συμβαίνουν γιατί υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, λόγο του ότι το κάθε σωματείο καθ΄ όλη την διάρκεια των πρωταθλημάτων, έχει βρεθεί στην δύσκολη θέση να διαμαρτυρηθεί ακόμα και με τον ποιο έντονο τρόπο για κάποια άδικη διαιτησία .

Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζεται από την άλλη και το ανθρώπινο λάθος στο οποίο έχει κάθε δικαίωμα να υποπέσει ένας διαιτητής, κάτι που πιστεύω ότι το αναγνωρίζει σ΄ έναν διαιτητή ο κάθε παράγοντας ή ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις διαιτησιών που φτάνουν τα όρια της πρόκλησης δημιουργώντας το αίσθημα της αδικίας. Έτσι υπάρχουν δύο παράμετροι! Είτε ότι υπάρχει δόλος, είτε ότι είναι ακατάλληλη η διαιτησία, γι΄ αυτό που ορίστηκε να κάνει και για το οποίο αμείβεται από αυτόν που νιώθει το αίσθημα της αδικίας.

Στο σημείο αυτό λοιπόν καλούμε για μία ακόμη φορά την Επιτροπή Διαιτησίας, η οποία έχει την κατεξοχήν αρμοδιότητα των ορισμών και της πορείας των διαιτητών του νομού Πέλλας, να είναι αμείλικτη σε κάθε περίπτωση αποδεδειγμένης κακής διαιτησίας με την παραδειγματική της τιμωρία, όπως άλλωστε απαιτείτε και πολύ σωστά, για τους ποδοσφαιριστές ή τους παράγοντες, για δικές τους ανάρμοστες και αντιαθλητικές συμπεριφορές.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι υπάρχει και μία ειδοποιός διαφορά. Οι ερασιτέχνες παράγοντες βγάζουν το μεράκι τους προσφέροντας στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο, τις περισσότερες φορές μάλιστα με μεγάλο προσωπικό οικονομικό κόστος, ενώ οι διαιτητές αμείβονται γι΄ αυτό που πρέπει να κάνουν σωστά, έχοντας μάλιστα κάποιοι από αυτούς την προοπτική της ανέλιξης εφόσον έχουν και το ταλέντο, σε επαγγελματικές κατηγόριες με όποια οφέλη προκύπτουν γι΄ αυτούς.

Περισσότερη λοιπόν προσοχή και αλληλοσεβασμός για τον ρόλο και την θέση του καθενός, πολύ δε περισσότερο γι΄ αυτόν που κρίνει ένα αποτέλεσμα Οφείλουμε όλοι μας, ο καθένας από την δική του θέση να προστατέψουμε το τοπικό μας ποδόσφαιρο !

 

Με φιλικούς ποδοσφαιρικούς χαιρετισμούς

 

Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

Δημοσιογράφος – Αθλητικογράφος

Γ. Γραμματέας Απόλλωνα Κρύας Βρύσης

Σχόλια - Facebook Comments