....

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ

ARBANITOPOYLOS

 

Απόσπαση στον Αρβανιτόπουλο ένα από τα λαμόγια που έκλεβαν τα λεφτά των ναυτικών!

 

Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανίτοπουλου ήταν αποσπασμένη η υπάλληλος του Οίκος Ναύτου που φέρεται να... καταλήστευσε το συγκεκριμένο Ταμείο, οργανώνοντας την κομπίνα του ενός εκατ. ευρώ που έγινε γνωστή την Παρασκευή όταν και συνελήφθησαν τα έξι μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με το press-gr.blogspot.com η φερμόμενη ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος είχε αποσπαστεί στο γραφείο του υπουργού από το Μάρτιο του 2012 όταν ακόμη ο κ. Αρβανιτόπουλος ήταν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η εν λόγω υπάλληλος συνελήφθη επ´ αυτοφώρω την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από συντονισμένη ενέργεια της ΕΛΑΣ, την ώρα που μαζί με άλλους τρεις υπαλλήλους του Οίκου Ναύτου «λαδώνονταν» με 250.000 ευρώ από κλινικάρχη.

Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρή και παρουσία του επίκουρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης της κλινικής ο οποίος πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου κατήγγειλε ότι τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας πλαστά παραστατικά.

Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, ο ίδιος θα έπαιρνε 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το κρατούσαν οι υπάλληλοι και θα δινόταν σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του Ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς επίσης ο σύζυγός της και ένα ακόμα άτομο.

Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή εισαγγελέα καταγραφές συνομιλιών.

Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, αντέδρασε ακαριαία και με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι μετά τη σύλληψή της διεκόπη αμέσως η απόσπαση της εν λόγω υπαλλήλου. Μάλιστα συνεργάτες του υπουργού έλεγαν ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν είχε άμεση επαφή με τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Το έγγραφο της απόσπασης της εν λόγω υπαλλήλου όπως το δημοσιεύει το news4all:

eggrago

 

Σχόλια - Facebook Comments