....

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

BLOKAΔεν έχουν τελειωμό τα αγροτοδικεία ενώ το κατηγορητήριο για τα μπλόκα της Θεσσαλίας γίνεται αυστηρότερο λένε συνεταιριστές

 

Σε έξι μήνες φυλάκισης καταδικάστηκαν 8 αγρότες που συμμετείχαν στο μπλόκο του Προμαχώνα το 2010, σε δίκη που έγινε στις 7 Νοεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών. Μετά την αναγγελία της απόφασης, οι 8 αγρότες, μέλη των αδέσμευτων αγροτικών συλλόγων του νομού, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν και άλλες δίκες και συγκεκριμένα στις 21 και 27 Νοεμβρίου, ενώ την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Εφετείο.

Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν αγρότες - συνδικαλιστές από τις Σέρρες, τον επόμενο Φεβρουάριο αλλά και Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν ακόμα 4 δίκες για τα μπλόκα.

Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος ανησυχία προκαλεί στους αγρότες της περιοχής, η αλλαγή του κατηγορητηρίου για όσους δικάζονται για συμμετοχή στα μπλόκα της Γυρτώνης το 2010 αλλά και της Νίκαιας πέρσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον στο κατηγορητήριο εκτός από την κατηγορία για την παρακώλυση συγκοινωνιών (που επιφέρουν ποινές 4 – 5 μηνών) έχουν προστεθεί αυτές της «χρήσης βίας από κοινού» και της οπλοκατοχής οι οποίες επιφέρουν ποινές 3 και πλέον ετών (ρίψεις πετρών προς τα ΜΑΤ). «Χθες, 7 Νοεμβρίου, λάβαμε αναβολή στην δίκη για τα μπλόκα στον Κόμβο της Γυρτώνης το 2010 ενώ έχει ξεκινήσει η προανάκριση για το μπλόκο της Νίκαιας πέρσι. Η κατάσταση είναι τεταμένη γιατί πλέον θα δικαζόμαστε και για κατηγορίες με ποινές από τρία χρόνια και πάνω», τονίζει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Σιδηρόπουλος.

Σχόλια - Facebook Comments