......

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (VIDEO)

paidia_polytexneioΤο σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» τόσα χρόνια μετά φαίνεται επίκαιρο. Επίκαιρο όσο ποτέ αφού οι τρεις αυτές απλές αλλά πολύ σημαντικές λέξεις των αγωνιζόμενων φοιτητών του Πολυτεχνείου του 1973 είναι το 2013 επίκαιρες και αποτελούν ζητούμενο και για τη σημερινή κοινωνία. Αυτό εκφράζουν και τα παιδιά, σημερινοί μαθητές μέσα από τα τραγούδια γνωστών συνθετών που ερμήνευσαν, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Εμείς ως κοινωνία τι απαντάμε; Τι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στα παιδιά μας; Και τι θα απαντήσουμε αύριο – μεθαύριο στα παιδιά μας όταν θα μας ρωτήσουν τι κάναμε γι΄ αυτήν την κατάσταση;

Μάλλον το τραγούδι «Αχ Ελλάδα σ΄ αγαπώ» που τραγουδάνε (μεταξύ άλλων) στο βίντεο τα παιδιά, θα πρέπει να το ακούμε κάθε μέρα.

LAOS_KAI_KOLONAKIΜαζί με τους μαθητές και εκπαιδευτικοί στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια για την ξεχωριστή αυτή «γιορτή δρόμου» στον πεζόδρομο της Έδεσσας, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Συγχαρητήρια και στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Η σχετική εκδήλωση έγινε πέρσι τέτοια εποχή από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες.

 

{youtube}VNumjWnFGmY{/youtube}

Σχόλια - Facebook Comments