....

ΟΗΕ: ΈΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

 

 

Το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη και η αλβανική κυβέρνηση, διοργανώνουν σήμερα ένα εθνικό συνέδριο για την καταπολέμηση της βίας με βάση το φύλο, αφού η βία κατά των γυναικών έχει αυξηθεί σημαντικά κατά την τελευταία περίοδο στην Αλβανία.

 

familysupermarketΣύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ, το 53 τοις εκατό της εκατό των γυναικών στην Αλβανία, ζούνε υπό τη συνεχή κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία από το 56 τοις εκατό που ήταν πριν από πέντε χρόνια έχει ανέλθει στο 60 τοις εκατό, αυτό το έτος. Που σημαίνει ότι έξι στις δέκα γυναίκες  στην Αλβανία δέρνονται καθημερινά.

 

Η μελέτη αναφέρει ότι το 80 τοις εκατό της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιείται κατά τα τρία πρώτα χρόνια του γάμου και αυτό γιατί στην περίπτωση αυτή δηλώνονται, ενώ η πολυετής βία αποκρύπτεται, πιστεύοντας ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, χωρίς να διαλυθεί ο γάμος.

 

Η ανδρική βία ασκείται κατά πλειονότητα σε γυναίκες εκείνες που έχουν αποκτήσει πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που ασχολούνται με τα οικιακά ή είναι σε αγροτικές περιοχές.

 

Οι ίδιες οι γυναίκες που υπόκεινται σε ενδοοικογενειακή βία, δήλωσαν ότι τα παιδιά τους ζουν με το φόβο κατά 30 τοις εκατό και ένα ποσοστό 20 τοις εκατό έχουν  τραυματισθεί κατά την άσκηση βίας κατά των μητέρων τους.

 

Η κλιμάκωση της βίας στην Αλβανία, έχει ωθήσει τα Ηνωμένα Έθνη, λόγω της πρωτοφανούς έξαρσης, να ενεργοποιήσει την κυβέρνηση και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους για τον περιορισμό της, αναφέρει η telegrafi.

 

ΠΗΓΗ: http://www.echedoros-a.gr/

Σχόλια - Facebook Comments