....

«Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ»

BENIZELOS_NTABOUTOGLOU«Στις επίσημες δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου, πριν από δύο εβδομάδες, δεν αναφέρθηκαν ούτε στα Σκόπια, ούτε στα Δυτικά Βαλκάνια», σημειώνει το σκοπιανό κανάλι ‘5’, «εντούτοις, άλλες πληροφορίες, διέρρευσαν στον ελληνικό Τύπο».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στην επίλυση της διαφοράς του ονόματος της Ελλάδας με τη χώρα μας, αλλά η διαμεσολάβηση αυτή απορρίφθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς να αναφερθεί για το είδος της μεσολάβησης που προτάθηκε από τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας».

MIKRH_CHINAΚρίνοντας και από τις προηγούμενες δηλώσεις, θέσεις και σχόλια των ελληνικών κρατικών αξιωματούχων, η στάση του Βενιζέλου ήταν στο αναμενόμενο πλαίσιο.

Υπενθυμίζουμε – συνεχίσει το ‘κανάλ 5’, πριν από ένα χρόνο, ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Αβραμόπουλος, είχε απορρίψει τη πρόταση του Στέφαν Φούλε, του Επιτρόπου της Διεύρυνσης της ΕΕ, που είχε ζητήσει την εντατικοποίηση των συνομιών μέσα από μια τριμερή συνάντηση.

Η Ελλάδα επιμένει ότι οι διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας, πρέπει να γίνουν υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για την εξεύρεση μιας λύσης, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

 

ΠΗΓΗ: http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια - Facebook Comments