....

«Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ»

MPOTZINARΣκόπια.

Με τον πιο πάνω τίτλο, το portal  του τηλεόρασης ‘5’ των Σκοπίων παρουσιάζει τις αντιδράσεις του Βούλγαρου ιστορικού Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ στην ιδέα των κοινών πρεσβειών της Σερβίας προς ορισμένα κράτη της πάλαι ποτε Γιουγκοσλαβίας.

«Ενώ οι αξιωματούχοι της Σόφιας παραμένουν σιωπηλοί μέχρι τώρα στο ανεπίσημο σχέδιο για κοινές πρεσβείες της Σερβίας με το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τα Σκόπια, και ενώ τα τελευταία έχουν συζητήσει το ζήτημα με το Μαυροβούνιο ότι θα γλιτώσουν πολλά χρήματα, έρχεται ο σχολιασμός από τον ‘αντι-Σκοπιανό’, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ», σημειώνει το Κανάλι ‘5’.

SPEEDEX «Σε συνέντευξή του στο Focus, ο μοναδικός Βούλγαρος ιστορικός, ο οποίος έχει μια υψηλή θέση σε όλες τις κυβερνήσεις της Βουλγαρίας, μετά την πτώση του Τοντόρ Ζίβκοφ, ισχυρίζεται ότι η ιδέα των κοινών πρεσβειών στοχεύει στην ενσωμάτωση των Σκοπίων στη Σερβία.

» Ο άνθρωπος, του οποίου η καριέρα χτίσθηκε σε ψευδή μελέτη για το κράτος των Σκοπίων, αναφέρει ότι η πρωτοβουλία έχει διαμορφωθεί από το Βελιγράδι για να επανασυνδέσει τη σερβική περιοχή» σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Συνεχίζει, όμως, με «πηγές της σλαβικής διπλωματίας της χώρας».

«Πηγές της σκοπιανής διπλωματίας για το κανάλι ‘5’, δήλωσαν ότι η Βουλγαρία είναι ανάμεσα στις χώρες με τι οποίες μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία,  αν και λόγω της ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει μια περίπλοκη κατάσταση για αυτού του είδους την συνεργασία.

»Οποιεσδήποτε προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μια λειτουργική διπλωματία και να μειώσουν το κόστος, εμείς τους καλωσορίζουμε. Θα μπορούσαμε, εξάλλου, να κάνουμε μια κοινή συνεδρίαση για να δούμε εάν η διπλωματική διευκόλυνση – αυτού του είδους- είναι προς το συμφέρον μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

[Σημ. Το σκοπιανό δημοσίευμα δεν αναφέρεται στις απόψεις του Ντιμιτρόφ ότι τα Σκόπια ως «Μακεδονία», ξεπήδησε μέσα από τις σερβικές μυστικές υπηρεσίες προς το συμφέρον της Γιουγκοσλαβία του Τίτο].

The Hellenic Information Team

 

Σχόλια - Facebook Comments