....

18 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ - ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 1,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Καταδίκη σε 18 έτη κάθειρξης για πρώην διευθυντή τράπεζας που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση. Την ποινή-μαμούθ, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 61χρονο πρώην διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας στη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσό περίπου 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από λογαριασμούς πελατών.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το δικαστήριο έκρινε ένοχο, χωρίς να αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, για τέσσερα κακουργήματα και του επέβαλλε την παραπάνω ποινή. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος αφότου άσκησε έφεση η οποία είχε ανασταλτική δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισής στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δυο φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου του από την χώρα.

 

freepik

Καταδίκη για υπεξαίρεση: Οι πλαστογραφίες και οι “εισπράξεις” υπέρογκων ποσών

Η υπόθεση, αφορά – σύμφωνα με τα όσα οι ιδιώτες – καταθέτες καταγγέλλουν στις μηνύσεις τους – τις ενέργειες που φέρεται να έκανε από το 2012 και έπειτα ο πρώην διευθυντής.

Πιο συγκεκριμένα, ο 61χρονος φέρεται να υπεξαίρεσε ποσά αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τους λογαριασμούς τους και προκειμένου να το πετύχει αυτό, πλαστογραφούσε εντάλματα πληρωμής, με τα οποία και εισέπραττε τα χρήματα για λογαριασμό δήθεν των πελατών. Σε κάποια περίπτωση ο 61χρονος διευθυντής φέρεται να έκανε χρήση πλαστής υπογραφής ή ακόμη και πλαστών βιβλιαρίων καταθέσεων προκειμένου να καταφέρει να «σπάσει» τις καταθέσεις συναλλάγματος ή τις προθεσμιακές.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments