....

4 ΕΚ. ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΛΑΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΛΙΑΓΑ ΣΤΟ TF1

Σε άλλη μία από τις μεγάλες προσπάθειές του να τονώσει την Ελλάδα, τη φήμη της και τον τουρισμό, ο διάσημος Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας έφτιαξε και πρόβαλε στην εκπομπή του «50 minutes inside« στο γαλλικό TF1 -το μαγκαζίνο που παρουσιάζει με τεράστια επιτυχία εδώ και 9 χρόνια- ένα υπέροχο αφιέρωμα στην Ελλάδα( παρακολουθήστε το βίντεο).

 

Οι τηλεθεατές της εκπομπής ενθουσιάστηκαν με το μικρό ντοκιμαντέρ του Νίκου, που τους έχει συνηθίσει σε συνεντεύξεις με τους μεγαλύτερους σταρ διεθνώς. 

«Ήθελα να δείξω μία άλλη επικαιρότητα, μία άλλη Ελλάδα, εκείνη του πολιτισμού, του τουρισμού, όχι της πολιτικής κατάστασης. Μίας άλλης οπτικής, αιώνιας για τη χώρα μας», λέει στο theTOC.gr ο Νίκος Αλιάγας.

Το οδοιπορικό του, που περιλαμβάνει ως σταθμούς την Αθήνα, τη Μύκονο και κυρίως τη Δήλο. Το παρακολούθησαν πάνω από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Στο οδοιπορικό ξετυλίγεται το νέο πρότζεκτ του Νίκου Αλιάγα, σε άλλη μία προσπάθεια για τη στήριξη της χώρας μας, της πατρίδας του.

Η πρόεδρος του IFG, Ασπασία Λεβέντη , ταξίδεψε μαζί με τον δημοσιογράφο στη Δήλο, εκεί όπου έχει αναλάβει το Ίδρυμα (στο οποίο ο Νίκος Αλιάγας είναι επίτιμος πρόεδρος) να αναγείρει το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.  Οι Γάλλοι τηλεθεατές έμαθαν τις απαιτούμενες λεπτομέρειες για αυτό τον στόχο.

 

Ο επόμενος σταθμός του Νίκου Αλιάγα ήταν η Ύδρα, μία μοναδική στιγμή, αφού παρουσίασε το νησί μέσα από τον κινηματογράφο.

Η Ύδρα του πολιτισμού με οικοδεσπότη τον Ζαν Πολ Γκοτιέ στο πλευρό του δημοσιογράφου να παρουσιάζει το νησί που λατρεύει. Οι δυο άντρες, μάλιστα, φορούσαν τη συλλεκτική μαρινιέρα που σχεδίασε ο Γκοτιέ προς τιμή της Μελίνας Μερκούρη και χάρισε τα δικαιώματά της στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

 Οι δυο τους παρουσίασαν και την έκθεση φωτογραφίας στο νησί, που έγινε προς τιμή της.  Επίσης, ανέδειξαν την κίνηση του μεγάλου συλλέκτη Τέχνης Δάκη Ιωάννου στο νησί, που προσπαθεί να συγκεντρώνει κάθε  χρόνο όλους τους συλλέκτες και λάτρεις της Μοντέρνας Τέχνης, σε μία ειδική εκδήλωση.  Στην Ύδρα, Αλιάγας και Γκοτιέ συνάντησαν και τη Δάφνη Ζουμπουλάκη, τη γυναίκα πίσω από τη φημισμένη γκαλερί, η οποία μίλησε για την Ελλάδα, την Ύδρα και τον πολιτισμό.

Πολύτιμες βοηθοί του Νίκου Αλιάγα στο υπέροχο ταξίδι του στην Ελλάδα, ήταν η αδελφή του Μαρία (με την οποία είναι συνεργάτες) και η σύντροφός του Τίνα. Οι δυο γυναίκες έτρεξαν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και όταν χρειάστηκε κράτησαν την κάμερα, κάνοντας τα απαιτούμενα πλάνα! 

Η Ελλάδα του Νίκου Αλιάγα λατρεύτηκε από τους Γάλλους τηλεθεατές, καθώς τα γαλλικά κανάλια και οι ιστοσελίδες έσπευσαν να κάνουν αναπαραγωγή του οδοιπορικού και να το προβάλλουν, ενώ προβλήθηκε και στις γαλλόφωνες χώρες.

 

 

VIDEO

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments