....

43ΧΡΟΝΗ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ - ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΜΙΛΑ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ

Μια 43χρονη μητέρα, πέθανε αφότου υπεβλήθη σε επέμβαση ρουτίνας για αφαίρεση ινομυωμάτων,  με τον σύζυγό της να καταγγέλλει ιατρική αμέλεια. 

Ειδικότερα, ο 48χρονος σύζυγος της 43χρονης Διονυσίας κατηγορεί τους γιατρούς για τον θάνατο της μητέρας των παιδιών του. 

«Είχε πόνους και μας έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό»

Όπως είπε, στην τηλεόραση του Star, το χειρουργείο προγραμματίστηκε για τις 17/2/2022. Έναν μήνα πριν, είχε αιμορραγία. Πήγε στο νοσοκομείο, της έκαναν μετάγγιση γιατί είχε χάσει πολύ αίμα.

«Ήρθε η χειρουργός, μου είπε να μην ανησυχώ και ότι όλα θα πάνε καλά. Μου είπε ότι είναι μια απλή επέμβαση ρουτίνας. Όταν τελείωσε το χειρουργείο μου είπε η γιατρός ότι πρώτη φορά έκανε τόσο εύκολη επέμβαση. Μου είπε "Δε θα είμαι εδώ, πρέπει να φύγω γιατί πέθανε η ξαδέλφη μου στη Δράμα"», δήλωσε ο 48χρονος Αντώνης.

Λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, η 43χρονη άρχισε να διαμαρτύρεται για έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα, αλλά και την πλάτη, πόνους που οι γιατροί ερμήνευαν ως μετεγχειρητικούς. Όμως οι πόνοι άρχισαν να γίνονται όλο και πιο έντονοι.

Τότε ο κ. Αντώνης ανήσυχος ζήτησε από φίλη, που γνώριζε τη γιατρό, να επικοινωνήσει μαζί της για να μάθει τι συνέβαινε με τη γυναίκα του.

«Είπε ότι το γνώριζε από τους άλλους ασθενείς που βρίσκονταν στον θάλαμο γιατί φώναζε και ούρλιαζε. Μας είπε να μην ανησυχούμε και ότι κάτι την πείραξε στο στομάχι από τα φάρμακα. Διαβεβαίωσε ότι το πρωί θα είναι καλά», υποστήριξε ο σύζυγος της Διονυσίας.

Η Διονυσία όμως δεν τα κατάφερε και κατέληξε την επόμενη ημέρα το πρωί.

«Πήγαμε στο νοσοκομείο και δεν ήξεραν τι να μου πουν, φαινόταν στα μάτια τους το λάθος που έχουν κάνει. Μου είπαν ότι πήγαν όλοι οι γιατροί και την εξέτασαν όμως κανείς δε γνωρίζει γιατί πέθανε», τόνισε ο κ. Αντώνης, ενώ αποκάλυψε ότι δεν της πήραν ποτέ το ιστορικό πριν τη χειρουργήσουν, παρόλο που είχε πολλά προβλήματα υγείας.

«Έναν μήνα πριν είχε κάνει μετάγγιση αίματος. Είχε κάνει τέσσερις καισαρικές και είχε ατροφικό νεφρό εκ γενετής και το ήξερε», πρόσθεσε.

«Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες»

Η οικογένεια της 43χρονης μητέρας ζητά δικαίωση. «Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες. Μου στέρησαν τη Διονυσία μου, τη μητέρα των τεσσάρων παιδιών μου», κατέληξε ο κ. Αντώνης.

Από την νεκροψία - νεκροτομή προέκυψε ότι η άτυχη μητέρα κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία, αιτία θανάτου στην οποία καταλήγουν τρεις νεκροτόμοι.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments