....

ΑΚΚΕΛ: ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

 

            Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την διατροφική ανεπάρκεια ... που ανακάλυψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη:

 

«Αποφάσισε η κυβέρνηση των δήθεν αρίστων να καταγράφει τα αποθέματα των εμπόρων σε σιτάρι, αλεύρι, ζωοτροφές, λιπάσματα και άλλες πρώτες ύλες. Οργισμένη η αντίδραση του ΑΚΚΕΛ που χρόνια τώρα φωνάζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί επιτέλους διατροφική αυτάρκεια. Τώρα μιλάνε για απλή καταγραφή των αποθεμάτων των εμπόρων και όχι για κρατικούς αποθέτες για περιόδους κρίσεων.

Τώρα ξύπνησαν; Το ΑΚΚΕΛ φωνάζει εδώ και χρόνια, αυτοί μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διατροφικής αυτάρκειας. Τώρα που ήρθε ο κόμπος στο χτένι αποφάσισαν όχι να δημιουργήσουν κρατικούς αποθέτες για περιόδους κρίσεων όπως θα έπρεπε, αλλά να ενημερώνονται από τους εμπόρους για τα αποθεματικά που υπάρχουν στην χώρα (των εμπόρων), ως τώρα δεν είχαν ιδέα ούτε πόσα σιτηρά υπάρχουν στην χώρα, ούτε πόσες ζωοτροφές.

Να θυμίσω ότι αποθεματικά για περιόδους κρίσεων υπήρχαν από την αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο, έως και σήμερα σε σοβαρά κράτη. Εδώ βαφτίζουν το κάθε κομματόσκυλο, ώστε να εξαργυρώσει τις υπηρεσίες που προσέφερε στο κόμμα, υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα, οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν πόσα πόδια έχει η γίδα και «από ποιό δέντρο μαζεύουν τα βαμβάκια». Γι’ αυτό πριν 6 ημέρες ο υπουργός ΥΠΑΑΤ μας έλεγε ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά και σήμερα τα σούπερ μάρκετ βάζουν πλαφόν στις αγορές αλεύρων στο ηλιέλαιο και στην  ζάχαρη.

Η ΝΔ των α(χ)ρήστων που ακόμη και την εξασφάλιση της διατροφής του Ελληνικού λαού την έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό θέμα να λένε τόσο σοβαρά και τραγικά ψέματα; Η αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον πρωτογενή μας τομέα θα οδηγήσει την χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε πείνα και φτώχεια που η Ελλάδα έχει να ζήσει από το 1942- 43. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γεμίζουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί..... Εμείς άπειρες φορές προτείναμε ρεαλιστικές λύσεις και αυτοί πλέον παρανόμως ούτε καν μας απαντάνε».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments