....

ΑΛΒΑΝΙΑ: Ο “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ” ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ «ΜΕΓΑ ΜΠΙΖΝΑΔΟΡΟ»

«Ο επικεφαλής του PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι/Shpëtim Idrizi, που με αυτό το κόμμα, σαλπίζει ότι υπερασπίζεται το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί το λογότυπο και τις 3 βουλευτικές έδρες, προκειμένου να προστατεύει και αυξάνει τα κέρδη του, συνεργαζόμενους με δύο ολιγάρχες του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα σε κατασκευαστικές επιχειρήσεις», γράφει η αλβανική Pamfeti.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στο όνομα του γιου του δημιούργησε κατασκευαστική εταιρεία σε συνεργασία με μεγαλοεργολάβους του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Γράφει η Pamfeti:

Μεταμφιεσμένος (με το όνομα δηλαδή) στον γιο του Denion Idrizi, στις 20 Ιουνίου 2018, ο Σπετίμ δημιούργησε την κατασκευαστική εταιρεία «Solid Construction Sh.pk», σε συνεργασία με τον  ολιγάρχη Κλόντιαν Αλαϊμπέου/ Klodjan Allajbeu της εταιρείας «Spitalit Amerikan».

Ο Κλόντιαν Αλαϊμπέου ήταν ολιγάρχης της κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα μέχρι το 2013, ενώ είναι ολιγάρχης τώρα της κυβέρνησης του Έντι Ράμα για 11 χρόνια.

Με την υπογραφή των υπουργών  Ιλίρ Μπεγκάι /Ilir Beqaj και Ογκέρτα Μαναστιρλίου/ Ogerta Manastirliu και με απόφαση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο εταίρος του Σπετίμ Ιντρίζι έχει λάβει προσφορές σχεδόν 90 εκατομμυρίων ευρώ, έχει λάβει την παραχώρηση αιμοκάθαρσης ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ και την παραχώρηση θεραπείας θρόμβωσης αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα έτος.

Από την ίδρυσή της, η “Solid Construction Sh.PK” ανήκει 100% “de facto” στον Σπετίμ Ιντρίζι και έχει λάβει 15 άδειες κατασκευής σε Τίρανα, Άγιους Σαράντα, Χειμάρρα και Αυλώνα και είναι ανάδοχος στην ανακατασκευή των διαμερισμάτων του μετά τον σεισμό(;) ενώ ο Κλόντιαν Αλαϊμπέου ήταν η μάσκα με το 75% της ιδιοκτησίας.


Ο Σπετίμ Ιντρίζι και η οικογένειά του– αυτοί φαίνονται στις εταιρείες του

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στις 26 Δεκεμβρίου 2019, ενάμιση χρόνο μετά τη δημιουργία του, ο Κλόντιαν Αλαϊμπέου του Αμερικανικού Νοσοκομείου πούλησε στον γιο του Σπετίμ Ιντρίζι το 25% του κεφαλαίου αξίας 3 εκατομμυρίων λεκ, ενώ την 1η Οκτωβρίου 2021 επίσης πούλησε το 50 % του κεφαλαίου για 500 (πεντακόσια) λεκ, όντας ο μοναδικός ιδιοκτήτης, ο γιος του προέδρου του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων.

Μια άλλη συνεργασία, πάλι με το όνομα του γιου της Denion Idrizi, ο πρόεδρος του κόμματος που υπερασπίζεται δήθεν τους Αλβανοτσάμηδες, Σπετίμ Ιντρίζι, έχει με το αφεντικό της κατασκευής των πύργων HEC, Άριαν Τσουκάι, στην εταιρεία «Coninvest Sh.pk» που δημιουργήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2018 για οικοδομικές δραστηριότητες, και έχουν 50% ιδιοκτησία ο καθένας.

Ο Αριάν Τσουκάι και ο Σπετίμ Ιντρίζι λένε επίσης ότι προστατεύουν το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων αλλά στην πραγματικότητα ασχολούνται με την κατασκευή κτιρίων και πύργων με τις άδειες που πήραν από τον Έντι Ράμα και τον δήμαρχο των Τιράνων, Εριόν Βελιάι, ενώ δεν δηλώνουν την πηγή χρηματοδότησής τους, αλλά οι υπηρεσίες κατά της μαφίας αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν και καθαρίζουν τα έσοδα του υποκόσμου, κυρίως από τη διαφθορά και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Εκτός από την εταιρεία «Coninvest Sh.pk» με την Σπετίμ Ιντρίζι, ο Άριαν Τσουκάι είναι ιδιοκτήτες άλλων 10 εταιρειών, όπου η Ένκελα Ιντρίζι, σύζυγος του Σπετίμ, είναι το άτομο που αναφέρεται στους ισολογισμούς, ενώ ως εργολάβος χρησιμοποιεί την άλλη εταιρεία του γιου». Dlsol Sh.pk», δηλαδή,  του Denion Idrizi.

Πολύ μπέρδεμα…

Διευκρινίζουμε ότι ο Άριαν Τσουκάι ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Τιράνων, όπου την ίδια περίοδο εξασφάλιζε οικοδομικές άδειες για πύργους στα Τίρανα, σε φαινομενική και πραγματική σύγκρουση συμφερόντων, αλλά είναι και μέλος της ηγεσίας του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων!

Οι πολυκατοκίες και οι πύργοι που έχτισαν και χτίζουν οι Άριαν Τσουκάι και ο Σπετίμ Ιντρίζι παίρνουν οικοδομικές άδειες εύκολα και χωρίς να επηρεάζονται από την αστυνομία του ΙΚΜΤ, προσθέτουν ορόφους χωρίς άδεια και επεκτείνουν τα θεμέλια των κτιρίων.

Αυτός ο κομπιναδόρος είναι ο υπερασπιστής των Αλβανοτσάμηδων που «θα κάνει ομιλίες στο κοινοβούλιο για την ‘υπεράσπιση’(!) των Αλβανοτσάμηδων»!, τονίζει το δημοσίευμα…

Pamfeti

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments