....

ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ανοίγει ο κύκλος των αποζημιώσεων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή.

Σύμφωνα με απόφαση Δικαστηρίου και δεύτερη ανεμβολίαστη υγειονομικός θα πληρωθεί τους μισθούς για όσους μήνες τέθηκε σε αναστολή.

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Γκουριώτης και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για το θέμα.

«Πρόκειται για απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, και σύμφωνα με την οποία, εργαζόμενη υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, βρέθηκε σε καθεστώς αναστολής εργασίας από 1/9/2021, στο πλαίσιο αίτησης αναστολής που καταθέσαμε, για προσωρινή προστασία, ότι θα λαμβάνει το ήμισυ των καθαρών αποδοχών της για όσο διάστημα είναι σε αναστολή» υποστήριξε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Γκουριώτης και πρόσθεσε: «Ο νόμος προβλέπει όσο θα είναι σε αναστολή δεν θα λαμβάνει ούτε ένα ευρώ, όπως συμβαίνει με όλους τους υπολοίπους υγειονομικούς που είναι σε αυτό το καθεστώς αναστολής καθηκόντων».

Μιλώντας για το σκεπτικό του Δικαστηρίου ο κ. Γκουριώτης σημείωσε πως: «Μιλάμε για προσωρινή δικαστική προστασία, με την ανεπανόρθωτη βλάβη που υφίσταται αυτή η υπάλληλος. Είναι μια υπάλληλος, μητέρα τεσσάρων ανηλίκων τέκνων με σοβαρά προβλήματα οικονομικά. Το Δικαστήριο σταθμίζει μέχρι την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως που έχει καταθέσει η ίδια, υφίσταται αυτή τη στιγμή ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, διότι αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές της ανάγκες για όλο αυτό το χρονικό διάστημα που θα εκδοθεί η απόφαση επί της αιτήσεως ακυρώσεως της».

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι σύμφωνα με το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων «όσοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ακόμα και για κακουργηματικές πράξεις λαμβάνουν το 50% του μισθού. Εδώ ο νομοθέτης δεν προέβλεπε να λαμβάνουν ούτε ευρώ, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα. Έρχονται λοιπόν, δύο αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν συναδέλφους. Θα πρέπει να δείξει το υπουργείο Υγείας γενναιότητα. Τώρα που δεν ισχύει κανένα μέτρο, το υπουργείο να περάσει νομοθετική ρύθμιση να αρθεί το μέτρο της αναστολής. Δεν εξυπηρετεί τίποτα».

Να σημειωθεί ότι περίπου 7.000 υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

 

ΒΙΝΤΕΟ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments