....

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

«Χάρη σε σένα, υπουργέ, είναι σήμερα τα κολυμβητήρια μας ανοιχτά», ήταν τα πρώτα λόγια που ξεστόμισε, μετά το καλώς όρισες, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Γιώργος Παπαλιάς, στον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη.

 Ο κ. Ιωαννίδης  επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής το Εθνικό Κολυμβητήριο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων και την αξιοποίηση των κονδυλίων που είχε εγκρίνει ως υφυπουργός αθλητισμού.

«Γνωρίζουμε ότι σε περίοδο κρίσης για τη χώρα μέσα στη καταιγίδα των δημοσιονομικών περικοπών, εσύ κατάφερες να μας δώσεις 2 εκατομμύρια ευρώ για να λειτουργήσουν και πάλι τα κολυμβητήρια του Εθνικού, της Νεαπόλεως και του Ποσειδωνίου  τα οποία είχαν κλείσει για τρεις μήνες στις αρχές του 2012 υπό το βάρος παρελθόντων χρεών», επισήμανε ο κ. Παπαλιάς.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του υγρού στίβου Άρης Γρηγοριάδης  έτρεξε στο Εθνικό Κολυμβητήριο να συναντήσει τον «κόουτς» αν και μόλις μία ώρα νωρίτερα ορκίστηκε για να πάρει το πτυχίο του ως γυμναστής τον ΤΕΦΑΑ.  Ο «χρυσός» κολυμβητής απευθυνόμενος στον Γιάννη Ιωαννίδη, ανέφερε ότι περίπου 5.000 κολυμβητές επισκέπτονται τις πισινές των τριών κολυμβητηρίων και πολλοί από αυτούς θα είχαν σταματήσει τον αθλητισμό χωρίς τις δικές του παρεμβάσεις. «Πολύ σημαντική ήταν η κατάργηση της συνδρομής των 20 ευρώ από τους αθλητές προς τα σωματεία», επισήμανε ο Άρης Γρηγοριάδης, που τόνισε ότι το ποσό αυτό για πολλές οικογένειες ήταν δυσβάσταχτο.

Μάλιστα ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας  ενημέρωσε τον κ. Ιωαννίδη ότι εγκρίθηκε τελικά το κονδύλι των 700.000 ευρώ που είχε προκρίνει το 2013 ως υφυπουργός Αθλητισμού για βελτιώσεις σε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των κολυμβητηρίων.

Ο κ. Ιωαννίδης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για όσα είδε και άκουσε, ενώ χαριτολογώντας  είπε ότι θα φέρει την κόρη του στο Εθνικό, καθώς είναι κολυμβήτρια και θα ήταν ιδιαίτερα τυχερή να την προπονεί ένας παγκόσμιος πρωταθλητής.

Με ενθουσιώδη χαμόγελα υποδέχτηκαν τον Γιάννη Ιωαννίδη το πρωί στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης παράγοντες του υγρού στίβου, αθλητές , προπονητές αλλά και απλοί εργαζόμενοι στο χώρο, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για όλα όσα έχει κάνει για τον κόσμο του αθλητισμού και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην εκλογική του αναμέτρηση ως περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο 2007 - 2009 που ο Γιάννης Ιωαννίδης διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού, εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν επίσης 1 εκατομμύριο ευρώ προς το εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης για την ανακατασκευή του υαλοστασίου της όψης του κτηρίου και την συντήρηση του χώρου.  Ενώ δαπανήθηκαν πόροι για την ανέγερση και ανακατασκευή  6 ακόμα κολυμβητηρίων, στον Εύοσμο, στους Αμπελόκηπους , στο Πανόραμα, στη Νέα Μαγνησία, στην Ηλιούπολη, στο Ποσειδώνιο. Ένα ακόμα κλειστό κολυμβητήριο χρηματοδοτήθηκε στη Βέροια της Ημαθίας. Συνολικά, χρηματοδοτήθηκαν αθλητικά έργα σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 40 εκατομμύρια ευρώ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments