....

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΚΑΓΚΑ: «ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ»

Θυελλώδεις αντιδράσεις πυροδοτεί το νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας  για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης  το Υπουργείο Υγείας. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ η οποία απορρίπτει ομόφωνα, στο σύνολο του, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Όπως εξηγεί η ΕΙΝΑΠ πρόκειται για νομοσχέδιο που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας. Τα μέτρα που προωθούνται με αυτό το νομοσχέδιο, όχι μόνο δεν πρόκειται να βελτιώσουν τους όρους περίθαλψης των ασθενών, αλλά θα τους επιδεινώσουν ακόμα παραπέρα”.

Μάλιστα η ΕΙΝΑΠ εξηγεί οτι “η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν οι ασθενείς εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα, να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να κερδοσκοπούν τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Η λειτουργία των κλινικών και των εργαστηρίων με γιατρούς που θα δουλεύουν παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο, αφού οι γιατροί θα “τρέχουν” για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις στα ιδιωτικά ιατρεία και τις κλινικές”.

Αναφορικά με την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που προβλέπει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει “Οι αλλαγές αυτές συνιστούν, ταυτόχρονα, ανατροπή και ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων. Οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν αποτελούν κοροϊδία, σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν τις  απώλειες που είχαμε από το 2012, δεν ανταποκρίνονται στα όσα δικαιούμαστε με βάση την απόφαση του ΣτΕ”.

Οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν:

✓ 24ωρη απεργία Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης των φορέων στη Βουλή και συγκέντρωση στη Βουλή.
✓ Νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη 29/11 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
✓ 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής και συγκέντρωση στη Βουλή με παράλληλο κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα την ΑΔΕΔΥ και μαζικούς φορείς για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments