....

ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΑΡΙΔΑΙΑ, ΕΠΕΣΕ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ!

Από ένα μόνο κύμα κακοκαιρίας πλημμύρισε η Αριδαία, έπεσε γέφυρα στην Ημαθία και καταστράφηκε αντιπλημμυρικό έργο στην Κατερίνη!

Γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας τα πλημμυρικά φαινόμενα;

Απορία προκαλεί η σωρεία προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας. Από ένα μόνο κύμα κακοκαιρίας πλημμύρισε η Αριδαία, έπεσε γέφυρα στην Κουλούρα Ημαθίας και καταστράφηκε αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Πέλεκα της Κατερίνης, απειλώντας τη σταθερότητα του δρόμου που περνά δίπλα από την κοίτη!

Η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά έχει καταθέσει γραπτές ερωτήσεις προς τη διοίκηση της Περιφέρειας για όλα αυτά τα προβλήματα και περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις. Ωστόσο, είναι μεγάλος ο προβληματισμός, καθώς η κακοκαιρία δεν χαρακτηρίστηκε ως ακραίο καιρικό φαινόμενο, ενώ τα προβλήματα παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα σε τρεις νομούς της Περιφέρειας.

Η παράταξη θεωρεί ότι πρόκειται για περίπτωση ανεπάρκειας του σχεδιασμού της αντιπλημμυρικής προστασίας από τη διοίκηση της Περιφέρειας, που δηλώνει και έναν βαθμό ανικανότητας διαχείρισης.

 

--
"Κοιτάμε Μπροστά" στην Κεντρική Μακεδονία

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments