....

ΆΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ 11 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΛΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ


Νέα Δημοκρατία κερνάει, Νέα Δημοκρατία πίνει


Σήψη και δυσωδία αναδύεται για άλλη μια φορά από τον χώρο του κυβερνώντος κόμματος στην Πέλλα. Ύστερα από την αποπομπή του κ. Σταμενίτη πριν λίγους μήνες, έρχεται η είδηση για το αίτημα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως σχετικά με την άρση ασυλίας 11 βουλευτών, μεταξύ αυτών του βουλευτή Πέλλας κ. Λάκη Βασιλειάδη, δύο εν ενεργεία Υπουργών, δύο εν ενεργεία Υφυπουργών και του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.
Τα γεγονότα αυτά προκαλούν το κοινό αίσθημα και απαιτούν άμεση και πλήρη διαλεύκανση. Σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την ακρίβεια και την ανασφάλεια, οι εκπρόσωποι του νομού οφείλουν να αποτελούν παράδειγμα χρηστής διοίκησης και όχι αντικείμενο ερευνών για τη διαχείριση δημοσίου και ευρωπαϊκού χρήματος.
Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες συμψηφισμού και το αφήγημα περί «διαχρονικών παθογενειών», πλέον είναι εξόφθαλμες οι βαριές ευθύνες της Κυβέρνησης, που χρησιμοποίησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να μοιράζει ευρωπαϊκό χρήμα στον κομματικό της στρατό.


Η πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης παίρνει πλέον διαστάσεις θεσμικής εκτροπής, καθώς στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση «έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Συνιστά πρόκληση το γεγονός ότι, ενώ ο κ. Σταμενίτης είχε την πολιτική ευθύνη όντας Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, την ίδια στιγμή ο κ. Βασιλειάδης να βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών. Είναι αδιανόητο ο πολιτικός προϊστάμενος να αδυνατεί να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την ίδια ώρα στελέχη της ίδιας παράταξης να εμπλέκονται σε έρευνες για αδιαφανείς πρακτικές, μετατρέποντας έναν κρίσιμο για τους αγρότες οργανισμό σε προνομιακό πεδίο κομματικής εκμετάλλευσης.
Καλούμε την Κυβέρνηση να διευκολύνουν τις διαδικασίες, χωρίς καθυστερήσεις και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η κάθαρση και η απόδοση ευθυνών είναι ο μόνος δρόμος για να ανακτήσει η Πολιτική τη χαμένη της αξιοπιστία.


Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου Πέλλας



 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments