....

ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΓΔΑΝΟ

Να αμείβεται η παρουσία των βουλευτών κατά τις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα ζήτησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε αντίθεση με την ομόφωνη στάση των κομμάτων για τη μη καταβολή αποζημίωσης στα μέλη της Επιτροπής.

Παίρνοντας τον λόγο στην πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής, ο ανεξάρτητος βουλευτής αρκέστηκε στο να επισημάνει μόνο ένα ζήτημα. Αυτό της μη καταβολής αποζημίωσης για τη συμμετοχή των βουλευτών στην εν λόγω Επιτροπή.

«Δεν είμαι βέβαιος κατά πόσον είναι σώφρον να μην είναι αμειβόμενη η παρουσία μας» είπε ο πρώην δημοσιολόγος του ΣΚΑΪ τη στιγμή που όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στο γεγονός της μη αποζημίωσης.

Προσπάθησε δε να δικαιολογήσει την άποψη του, στηλιτεύοντας την αντίληψη σύμφωνα με την οποία «οι βουλευτές είναι πολλοί και παίρνουν πολλά». Σε εκείνο το σημείο, τον διέκοψε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, σχολιάζοντας εκτός μικροφώνου: «Ο ΣΚΑΪ τα έλεγε αυτά…».

Τότε, ισχυρίστηκε πως το κανάλι του Φαλήρου τον απέλυσε με παρέμβαση του τότε Μεγάρου Μαξίμου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, παραβλέποντας ότι είχε συνδέσει τους δράστες του χτυπήματος κατά του Λουκά Παπαδήμου με τον Αλ. Τσίπρα.

«Μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια», ήταν τα λόγια που τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΚΑΪ.

Εν συνεχεία, επανήλθε και ισχυρίστηκε πως η εν λόγω αντίληψη «μειώνει τις δυνατότητες και τις αμοιβές των βουλευτών», καλώντας τα μέλη της Επιτροπής να μην πορεύονται με «κατεύθυνση που έχει λαϊκίστικα κίνητρα».

Προφανώς, το αίτημά του δεν τέθηκε καν υπό συζήτηση από το προεδρείο της Επιτροπής.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments