....

ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ;;;

Η «Ζούγκλα» αποκαλύπτει τις αποφάσεις της διϋπουργικής επιτροπής για να σταματήσει το αίμα στον αθλητισμό - Κεκλεισμένων των θυρών όλα τα αθλήματα

Έπρεπε να συμβεί μια ακόμη τραγωδία όπως αυτή με τον βαρύ τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού των ΜΑΤ από τους χούλιγκαν για να ληφθούν ριζοσπαστικές αποφάσεις και όχι ημίμετρα που είχαμε έως τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», η διυπουργική σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας στο Μέγαρο Μαξίμου που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, έλαβε ως πρώτο μέτρο, το κλείσιμο και πιθανότερα την διάλυση των συνδέσμων φανατικών οπαδών όλων των ομάδων.

Δεύτερο μέτρο είναι, πιθανότατα, η συνέχιση των επαγγελματικών και μη πρωταθλημάτων να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Εξετάζεται ακόμα και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός ομάδων, ενώ συζητήθηκε και το αίτημα της ΠΟΑΣΥ να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα, κάτι που θα σήμαινε όμως ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου, σχετικά με την παρουσία της των δυνάμεων της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

Τα στόματα των συμμετεχόντων στη σύσκεψη στο Μαξίμου είναι ερμητικά κλειστά, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να οριστικοποιηθούν εντός του Σαββατοκύριακου και θα ανακοινωθούν την Δευτέρα (11/12) από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ο προβληματισμός αλλά και η πίεση που δέχεται το Μέγαρο Μαξίμου, μετά και το τελευταίο κρούσμα αιματηρού χουλιγκανισμού με τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού ο οποίος χαροπαλεύει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, οδηγούν στη λήψη ρηξικέλευθων αποφάσεων.

Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν έχουν ληφθεί σχετικά μέτρα τα οποία δεν έχουν αποδώσει, αφού όλες οι κυβερνήσεις προτάσσουν το πολιτικό κόστος. Πλέον όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και όλοι στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης αναγνωρίζουν, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη στη «Ζούγκλα», « η δράση των εγκληματιών στον αθλητισμό, πρέπει να σταματήσει.»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στoν ΣΚΑΪ, ο οποίος είπε: «Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως «Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλει ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments