....

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ZΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ 4η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε την τέταρτη διαβούλευση των πολιτών

Στρασβούργο, 15-17 Οκτωβρίου

 

 

http://www.europarl.europa.eu/external/img/scribo_webmail_temp/scribo-webmail-fr.png

 

 

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ καλούνται να παρακολουθήσουν την τέταρτη διαβούλευση της ομάδας Ευρωπαίων πολιτών, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

 

Ο παρών φάκελος για τα ΜΜΕ παρέχει τεχνικές πληροφορίες για τους τρόπους παρακολούθησης και κάλυψης της τέταρτης διαβούλευσης των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών.

 

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας, Dubravka Šuica, θα καλωσορίσει τους 200 πολίτες που συμμετέχουν στην τελευταία ομάδα διαβούλευσης πολιτών.

 

Η τέταρτη ομάδα πολιτών θα επικεντρωθεί στις εξής θεματικές: Η ΕΕ στον κόσμο/ μετανάστευση

 

Πότε: 15-17 Οκτωβρίου 2021

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στρασβούργο

 

Οι διαβουλεύσεις των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών θα προβάλλονται και ζωντανά στην Ψηφιακή Πλατφόρμα της Διάσκεψης, το Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ,  στο EbS/EbS+

 

Σημείωμα

 

Οι Ομάδες Ευρωπαίων Πολιτών αποτελούν βασικό στοιχείο της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης που διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με βάση την κοινή τους δήλωση. Οι πρώτες συνεδριάσεις και των τεσσάρων ομάδων θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και θα αρχίσουν να επεξεργάζονται σχέδια συστάσεων εντός της αρμοδιότητας κάθε ομάδας.

 

Η πρώτη ομάδα διαβούλευσης πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 200 πολιτών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν τους εξής τομείς: μια ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας/εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία και αθλητισμός/ψηφιακός μετασχηματισμός.  Η δεύτερη ομάδα διαβούλευσης πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 24-26 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή ακόμη 200 πολιτών  και επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν τους εξής τομείς: ευρωπαϊκή δημοκρατία / αξίες, δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια. Η τρίτη ομάδα διαβούλευσης πολιτών πραγματοποιήθηκε στις 1-3 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή ακόμη 200 πολιτών και επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν τους εξής τομείς: κλιματική αλλαγή, περιβάλλον/ υγεία.

 

Οι διαβουλεύσεις έγιναν με βάση τις συνεισφορές πολιτών που συλλέγονται από όλη την Ευρώπη στην Πολύγλωσση Ψηφιακή Πλατφόρμα, καθώς και την υποστήριξη και παρουσιάσεις από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς.

 

Μάθετε περισσότερα για τις ομάδες εδώ, κατεβάστε το infographic σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της Διάσκεψης και το ενημερωτικό δελτίο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαβάστε σχετικά για τις πρακτικές λεπτομέρειες και κατεβάστε το προσωρινό ημερολόγιο της Διάσκεψης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις διαβουλεύσεις της ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών εδώ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments