....

ΕΔΕΣΣΑ : ΆΝΟΙΞΕ Η ΕΣΤΙΑΣΗ- ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟ 15 ΜΑΪΟΥ

Άνοιξε η εστίαση: Στις καφετέριες οι πρώτοι θαμώνες - Σκέψεις για διευρυμένο ωράριο από 15 Μαΐου

Με αποφασιστικά αλλά προσεκτικά βήματα πραγματοποιήθηκε σήμερα το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης μετά από έξι μήνες lockdown

Σε όλη τη χώρα, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, αυλές, ταράτσες και εξωτερικοί χώροι καταστημάτων γέμισαν τραπεζοκαθίσματα και πολλοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την αργία αλλά και την καλοκαιρία για να απολαύσουν τον καφέ ή το πρωινό του μαζί με την ολιγομελή παρέα τους, καθώς οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, τις πολυμελείς κοινωνικές συναναστροφές.

Μετά τις 12 το μεσημέρι η κίνηση σε καφέ, μεζεδοπωλεία και εστιατόρια έγινε πιο έντονη, έπειτα από έξι μήνες που είχε κλείσει για την αποφυγή της διασποράς του νέου κορονοϊού. Ο πεζόδρομος θυμίζει σιγά- σιγά εποχές πριν την πανδημία Covid-19. Τραπέζια και καρέκλες στήθηκαν Τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους πολίτες το άνοιγμα του κλάδου μοιάζει με γιορτή.

Εκτός όμως από τα καφέ και τα εστιατόρια της Αθήνας κίνηση έχουν σήμερα και τα καταστήματα εστίασης  και σε αυτό βοήθησε σήμερα ο  καλός καιρός και η αργία του Πάσχα οδήγησε πολλούς σε μια μικρή απόδραση εντός και εκτός της περιφέρειας.

Οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα καφέ - μπαρ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους θα παραμείνουν σήμερα ανοικτά έως τις 22:45 ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033 για να μεταβούν σε αυτά.

Η εστίαση μπορεί να άνοιξε αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί»

Αναμένουμε και το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου και ο στόχος είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο «πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή αλλά  κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments