....

ΕΔΕΣΣΑ : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Η αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων και η απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία αλλά και στους επισκέπτες είναι το ζητούμενο. Η βιομηχανική κληρονομιά είναι στοιχείο της ιστορίας της πόλης. Χρειάζεται προφύλαξη, προστασία και συνεχή φροντίδα.
Η Έδεσσα μια πόλη με 3000 χρόνια αρχαίας, βυζαντινής, βιομηχανικής ιστορίας αποτελεί πρότυπο αειφορίας. Συνεχής κατοίκηση στον ίδιο χώρο, με το ίδιο όνομα .. πόλη των νερών!
Στο Κανναβουργείο, την Εστία και τα άλλα εργοστάσια που κινούνταν με την δύναμη του νερού δούλεψαν χιλιάδες Εδεσσαίοι και Εδεσσαίες που άφησαν την ψυχή τους δίνοντας με την εργατικότητα τους στην Έδεσσα το προσωνύμιο του Μάντσεστερ της Ανατολής.
Έχοντας συμμετέχει στην οργάνωση πολλών σημαντικών εκδηλώσεων και συνεδρίων στους χώρους αυτούς οφείλω να πω ότι χρειάζεται να δούμε τους χώρους αυτούς με μεγάλη ευλάβεια και διαρκή φροντίδα. Το δικαιούνται οι επόμενες γενιές με διαρκή και βιώσιμη χρήση ως χώροι πολιτισμού, αναδημιουργίας της μικρής επιχειρηματικότητας, θερμοκοιτίδας ιδεών, πιλοτικών εφαρμογών και εκθέσεων και παράλληλα λειτουργίας για τους πολυπληθείς επισκέπτες της πόλης. Οι χώροι αυτοί πρωτίστως χρειάζονται το ειλικρινές μας ενδιαφέρον και στήριξη από όλους μας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments