....

ΕΔΕΣΣΑ : NΕΕΣ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (PHOTOS)

Γράφει ο Σίμος Σλατινης.

Αυτές της μέρες όλοι οι κάτοικοι της Έδεσσας, αλλά και οι περαστικοί, καθημερινά παρατηρούν  (με απορία θα έλεγε κανείς) το "ξήλωμα" της νησίδας που βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην πλατεία Ελευθερίας (για όσους δεν το γνωρίζουν είναι το σημείο " 0 " (μηδέν) απ όπου μετρούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις από πόλή σε πόλη) .

Τι ακριβώς θα συμβεί στην πλατεία; Αλλά και σε κομβικούς κεντρικούς δρόμους της πόλης της Έδεσσας;

 

Σύμφωνα πληροφορίες μας υπάρχει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας , που είχε ληφθεί πριν από έναν χρόνο (κατά πλειοψηφία) όπου αυτό συνεπάγεται η εφαρμογή νέων καθορισμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων , που πρόκειται να γίνουν σε οδούς και στο κέντρο της πόλης. Ας δούμε όμως πρακτικά τι σημαίνει αυτό :

Σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα τα διερχόμενα οχήματα καθώς θα εισέρχονται στο κέντρο της Έδεσσας , προερχόμενα από την οδό Φλωρίνης και την οδό  Μοναστηρίου, δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα να συνεχίζουν προς την πλατεία Ελευθερίας , καθώς ένα κομμάτι της στο ρεύμα της καθόδου θα μονοδρομηθεί με αποτέλεσμα την αποκοπή της οδικής πρόσβασης. Όσοι λοιπόν θέλουν να μπουν στο κέντρο της πόλης , θα πρέπει να ακολουθούν την εξής διαδρομή :

Όσοι λοιπόν οδηγοί με τα οχήματά τους έχουν κάθοδο προς την πλ. Ελευθερίας θα στρίβουν υποχρεωτικά δεξιά προς την οδό Εγνατίας και αφού την διανύσουν σύντομα σε ένα μικρό της κομμάτι (άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου) θα στρίβουνε αμέσως αριστερά προς την οδό Παύλου Μελά η οποία μονοδρομείται αντίθετα και από άνοδος γίνεται κάθοδος! Μόλις φτάνουν στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Φιλίππου (απέναντι απο το ΚΤΕΛ) θα στρίβουν και πάλι αριστερά επί της οδού Φιλίππου μέχρι την αρχή της. Από κει θα έχουν το δικαίωμα ή να στρίψουν δεξιά με κατεύθυνση προς στον Ιερό ναό της Αγίας Σκεπής (δρόμος διπλής κατεύθυνσης) η να στρίψουν αριστερά με κατεύθυνση προς τη πλατεία Ελευθερίας . Ο δρόμος από την αρχή της Φιλλίπου και προς τα αριστερά, οπού υπάρχει η οδός Αρχιερέως Παντελεήμονος μέχρι και την πιάτσα των ταξί θ γίνει μονόδρομος .

Όλα αυτά ίσως μοιάζουν με γρίφο , στην πράξη όμως θα φανεί το αποτέλεσμα . Έτσι εξάλλου έτσι το υπολογιζει και η δημοτική αρχή, που προχωρά στην πολιτική εφαρμογή του μέτρου για ένα εξάμηνο περίπου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ίσως ξεκινήσουν ακόμα και την άλλη εβδομάδα. Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι στη διάρκεια παρουσίασης του σχεδίου των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων παρουσιάστηκε και κυκλοφοριακή μελέτη φόρτου από το 1997 που εμμέσως πλην σαφώς όμως παρέπεμπε στην αναγκαιότητα της συγκεκριμένης εφαρμογής.

 

Αναμένουμε λοιπόν την εφαρμογή των νέων οδικών δεδομένων για να δούμε και όλοι μας το αποτέλεσμα!!!

 

 

 
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments