....

ΕΔΕΣΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πάνω από 550 μαθητές μυήθηκαν στα μυστικά της φιλοξενίας και του προορισμού γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Έδεσσα, υπο την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

                  

                  

Πάνω από 550 μαθητές και σπουδαστές από τα σχολεία/σχολές της Έδεσσας, των Γιαννιτσών και του Ν.Πέλλας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Δήμος  Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο Πάρκο Καταρρακτών, για την Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού με θέμα «Άνθρωποι, Περιβάλλον, Ευημερία».

Η εκδήλωση περιείχε επίσκεψη σε ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια ώστε η τοπική κοινότητα να γνωρίσει πόσο σημαντικοί είναι οι κάτοικοι ως υποδοχείς-οικοδεσπότες και παράλληλα πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός στην τοπική οικονομία. Εκκίνηση έγινε για όλους από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας το οποίο λειτουργεί ανελλιπώς από το 1997 δίνοντας την διάσταση του «Προσέχω τον προορισμό - Μαθαίνω να καλοσωρίζω επισκέπτες» από την Κατερίνα Δέλλιου και τον Δρ.Ευάγγελο Κυριακού) στην συνέχεια λειτούργησε το εργαστήρι «Εκπαιδεύομαι στον Τουρισμό από τον Θανάση Δερμετζόπουλος από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενώ στην συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στον «Τουρισμός & τις Γεύσεις» με την Λίζα Ξενίδου στο Μύλος της Γεύσης. Από την μακρινή Σάμο η Νανά Ντινοπούλου παρουσίασε την «EdessaCityCard το απόλυτο εργαλείο» σε live σλυνδεση στον Μύλος Σαλαμπάση σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας και παράλληλα παρουσάστηκαν «Τα Πουλιά & το Περιβάλλον στον Υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου» από την Σκούλη Ειρήνη, Στην συνέχεια ο Χρήστος Θωμάς παρουσίασε την σχέση του «Νερού & των Επισκέπτων» στον Μύλος Νερού ενώ στον Μύλο των Ορυκτών η Καλλισθένη Λαζοπούλου παρουσίασε το «Γίνε σε 24 ώρες Επιχειρηματίας Φιλοξενίας με Πράσινες Επενδύσεις». Από το μενού δεν μπορούσε να λείπει η Μουσική όπου ο Λάκης Σαμαράς παρουσίασε το «Μουσική & Προορισμός» στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας ενώ στο Βαρόσι παρουσιάστηκαν τα «3000 χρόνια Ταξιδευτές στην Έδεσσα» από την Μαρία Κωσταντινίδου στο Βαροσιώτικο Αρχοντικό. Την παράσταση ωστόσο φαίνεται να έκλεψε το νέο πρότυπο εργαστήρι για φέτος με τις «Προσκυνηματικές Περιηγήσεις στους Δρόμους του Μεταξιού» από τον π.Χριστόδουλο Παπακώστα και τον Νίκο Σαπουνά στο Παλιό Παρθεναγωγείο. Όλα αυτά δεν θα γίνονταν χωρίς την βοήθεια των εθελοντών & οδηγών Βαλεντίνα Πέτσου, Ευαγγελία Γάτσου, Λίτσα Τζούλη, Ελεωνόρα Φριζόν, Μαρία Βαλάσα, Κώστα Γιάγκο, Θωμά Κωσταντίνου και Γιάννη Δαλκαράνη. Την ομάδα συντόνισε ο Δρ.Ευάγγελος Κυριακού υπεύθυνος τουρισμού της Έδεσσας και ειδικός διαχείρισης προορισμών.

Ο δήμαρχος Έδεσσας κ.Γιάννης Μουράτογλου και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας κ.Νατάσα Ιατρίδου έστειλαν το μήνυμα ότι ο τουρισμός και ο προορισμός χρειάζονται φροντίδα από όλους για να δημιουργούν οφέλη σε όλους. Ολοι αναφέρθηκαν στο πόσο είναι καλό όλες οι περιοχές της χώρας να εκπαιδεύουν τις τοπικές κοινωνίες σε έναν βιώσιμο, πράσινο τουρισμό, ως προστιθέμενη αξία του Ελληνικού Τουρισμού.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (https://www.unwto.org/node/13640). Περισσότερες Πληροφορίες και Οργάνωση Οικοξεναγήσεων Μεμονωμένων ατόμων, ομάδων όλο το χρόνο στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, 2381020300 και στο www.edessacity.gr

 

Με εκτίμηση / Ομάδα Κέντρου Πληροφόρησης Έδεσσας / Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας

2023-09-28-093418

2023-09-28-093436
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments