
ΕΔΕΣΣΑ : ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ
Το απόγευμα της Τρίτης,23Σεπτεμβρίου 2025, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η υποδοχή της Τιμίας Αφθάρτου Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, εις τον τον Ιερό Ναό του Αγ. Νεκταρίου Εδέσσης, στα πλαίσια των εορτασμών της Ιεράς Πανηγύρεως της Παναγίας Παντανάσσης.
Την Τιμία Δεξιά μετέφερε ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Γελαδάκης, Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης, ενώ ευλαβώς την υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ
Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώπλήθος πιστών προσήλθε διά να λάβει την ευλογία του Αγίου.
Επίσης τίμησαν το Ιερό Προσκύνημα με την παρουσία τους πλήθος Ιερέων και επισήμων, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής Μεραρχίας Ταξίαρχος κ. Νεκτάριος Κορομηλάς , ο Αστυνομικός Δ/ντής Πέλλας κ. Δημήτριος Γεωργίτσας, ο κ. Δήμαρχος Έδεσσας κ. Ιωάννης Τσεπκεντζής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ευάγγελος Θωμάς και ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου.
Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον ναό από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2025.
Σχόλια - Facebook Comments