....

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ [VIDEO PHOTOS]

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για την «Πρόληψη καρκίνου του μαστού και γυναικολογικού καρκίνου» στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος πραγματοποίησε στα Γιαννιτσά, την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια, το πρώτο με θέμα «Βασικές Πρώτες Βοήθειες» και το δεύτερο «Πρόληψη καρκίνου του μαστού και γυναικολογικού καρκίνου».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Health-Info» που έχει σκοπό την προσέγγιση των δυσπρόσιτων περιοχών της διασυνοριακής περιοχής, καθώς και την αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι).

Περισσότερα από 420 άτομα σε 5 διαφορετικούς νομούς της Ελλάδας, έχουν ενημερωθεί για την πρόληψη και την θεραπεία του γυναικολογικού καρκίνου και του καρκίνου του μαστού και έχουν παρακολουθήσει πρακτική εκπαίδευση σε προπλάσματα για την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Μέσω ενός ολοκληρωμένου συνόλου εκπαιδευτικών προληπτικών δραστηριοτήτων για το γενικό πληθυσμό (κοινές ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης), καθώς και για τους τοπικούς επαγγελματίες υγείας, μπορεί να ενισχυθούν η ποιότητα ζωής και η υγεία των παιδιών και των ηλικιωμένων στις περιοχές εφαρμογής.

Το πρόγραμμα «Health-Info» υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg - IPA CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι ο κύριος δικαιούχος του «Health-Info» σε συνεργασία με δύο εταίρους από την Ελλάδα, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας και τρεις Εταίρους από τη γείτονα χώρα, το Υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής και την PHO Κλινική του Νοσοκομείου Bitola.



Ιστοσελίδα Έργου: www.healthinfoproject.eu

 

 




Στο λινκ που ακολουθεί μπορείτε να δείτε βίντεο της εκδήλωσης και δηλώσεις του καθηγητή Μενέλαου Ζαφράκα:

https://wetransfer.com/downloads/ab8f7f4f8066da6d455cd1c99a4d679b2021061...


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments