....

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής όλο και περισσότεροι νέοι αποχωρούν από το νησί, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες.

  •  

Χωρίς γιατρό, εδώ και μήνες, είναι ο Καστός, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και με την υδροδότηση. Κάτοικος του νησιού, μιλώντας στο OPEN, επεσήμανε πως ο αγροτικός γιατρός έφυγε στις 7 Μαρτίου και έκτοτε δεν έχει αντικατασταθεί.

Ο κ. Γιώργος Τριλίβας ανέφερε πως οι κάτοικοι είναι «σε απόγνωση» και αισθάνονται λες και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Ενημέρωσε πως συνήθως οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 30-35, αλλά πέρσι μειώθηκε και άλλο ο αριθμός καθώς οι συνθήκες διαβίωσης γίνονται ολοένα και δυσκολότερες. «Μας έχουν αφήσει στη μοίρα μας. Είναι ανήκουστο να είμαστε χωρίς γιατρό» επεσήμανε.

 

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως στο κέντρο υγείας έχει τοποθετηθεί μία ταμπέλα που ενημερώνει πως όταν χρειαστεί απινιδωτής, θα πρέπει να κληθεί συγκεκριμένα ταβέρνα. «Για τον απινιδωτή πάρτε τηλέφωνο στην ταβέρνα», γράφει.

Ερωτώμενος εάν ο ταβερνιάρης γνωρίζει πρώτες βοήθειες, απάντησε αρνητικά, αλλά είπε πως «η ταβέρνα είναι πιο ανοιχτή από το ιατρείο». Οι κάτοικοι, όπως είπε, έχουν πάρει μερικά μαθήματα για τη χρήση του από χειρούργο που έχει σπίτι στον Καστό, αλλά «ποιοι το θυμόμαστε τώρα…».

Xωρίς νερό το νησί

Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και τουλάχιστον 40 ημέρες το νησί έχει μείνει και χωρίς νερό. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν ορισμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και να αρχίζουν να αδειάζουν οι στέρνες.

«Άλλοι χρυσοπλήρωσαν για να φέρουν νερό» από άλλη περιοχή, ενημέρωσε. Το νερό «δεν πίνεται, έχει πολλά άλατα» είπε και τόνισε πως τα άλατα είναι αυτά που προκαλούν το πρόβλημα στο δίκτυο.

Τέλος, κατήγγειλε πως «το πρόβλημα είναι γνωστό, αλλά δεν έγινε τίποτα».

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments