....

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:" ΌΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ -ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ!"

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο αποτελεί ημέρα ευαισθητοποίησης του κοινού. Ο ρόλος της κοινωνίας και των πολιτικών φορέων κρίνεται καίριος στην υποστήριξη της ευημερίας και της αξιοπρέπειας τους. Γι 'αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της χθεσινής πορείας του ΚΔΑΠμεΑ "ΟΡΊΖΟΝΤΑΣ " ,του ΕΕΕΕΚ Έδεσσας, του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Ειδικές ανάγκες Έδεσσας και του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας που μετέφεραν το ηχηρό μήνυμα : "Όλοι διαφορετικοί - όλοι ίσοι".

 
 Η ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην εκπαίδευση και κατάρτιση, εργασία, μετακίνηση, ψυχαγωγία και κοινωνική αποδοχή οφείλει να αποτελεί καθημερινή μέριμνα των Δημοτικών Αρχών και φυσικά δεν εξαντλείται σε μια μέρα τον χρόνο. Δεδομένου πως στην πόλη μας ή πρόσβαση τους είναι περιορισμένη, από το βασικό τουριστικό αξιοθέατο το πάρκο των Καταρρακτών μέχρι την καθημερινή αξιοπρεπή μετακίνηση, είναι απαραίτητο η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν άμεσα.
 
Η Ενωτική Δράση επιδιώκοντας την οικοδόμηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, με ενδιαφέρον και μέριμνα προς διευκόλυνση κάθε δυσκολίας που αφορά την καθημερινότητα τους, καλεί σε από κοινού διάλογο τους προαναφερόμενους φορείς προκειμένου να σχεδιαστούν τοπικές πολιτικές για θέματα αναπηρίας.
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments