....

«ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡ. ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-09-2022

«Ενστάσεις του Χρ. Τζιουβάρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας»

Τις ενστάσεις του Περιφερειακού Συμβούλου Πιερίας (με την περιφερειακή παράταξη, Πράξεις για τη Μακεδονία) και Γραμματέα του ς Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Κ.Μ Χρήστου Τζιουβάρα, προκάλεσαν δύο θέματα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας. Ειδικότερα:
Το 2ο θέμα αφορούσε τον τρόπο επιλογής αναδόχου για το έργο «Επείγουσες εργασίες στο Τεχνικό του ρέματος «Παπουτσάρης» στο 4ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης – Ν. Κεραμυδίου». Για το παραπάνω έργο η διοίκηση εισηγείται την «Προσφυγή στην διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση» με την επίκληση για άλλη μία φορά της κήρυξης του Νομού Πιερίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, μία κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νομός από το 2017!
Ο κος Τζιουβάρας καταψήφισε τον εν λόγω τρόπο ανάθεσης εκφράζοντας τις ενστάσεις του για αυτήν την παρατεταμένη κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όταν δεν συντρέχουν ορατοί λόγοι για αυτό, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα είχε καταθέσει και σε προηγούμενο χρόνο σχετική επερώτηση. Παράλληλα, τόνισε ότι αμφισβητείται η συσχέτιση του εν λόγω έργου με τις θεομηνίες στις οποίες οφείλεται η συγκεκριμένη κήρυξη, υπογραμμίζοντας ότι η κήρυξη αυτήν γίνεται η αφορμή να υπάρχει σωρεία έργων που η ανάθεσή τους γίνεται τελικά με συνοπτικές, αντί για ανοιχτές, διαδικασίες.
Στο 3ο θέμα ψηφίζεται, επίσης, ο τρόπος επιλογής αναδόχων για έργα και υπηρεσίες που αναφέρονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Από τα τρία έργα που αναφέρονται, το ένα αφορά σε εργασίες συντήρησης αξίας 60.000 ευρώ στο πολιτιστικό κέντρο «Μακεδονία» που βρίσκεται στον οικισμό της Καρίτσας. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας κατέθεσε τις ενστάσεις του για τις εργασίες συντήρησης αξίας εξήντα χιλιάδων ευρώ που απαιτούνται για ένα έργο που εγκαινιάστηκε μόλις τρία χρόνια πριν και κατά την προεκλογική περίοδο του 2019.


Ευχαριστούμε για την προβολή, τη μετάδοση ή την δημοσίευση.
Για το Γραφείο Τύπου
Αχιλλέας Μεταλούλης
Τηλ. επικ. 6944440224
axmetaloulis@gmail.com


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments