....

ΈΩΣ 20/2 ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 68 ΓΙΑ ΜΟΣΧΙΔΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΘΗΛΑΖΟΥΣΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ

Εγκύκλιο σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών στα πλαίσια των Μέτρων Ειδικής Στήριξης του Άρθρου 68 για μοσχίδες αναπαραγωγής, θηλάζουσες αγελάδες και μετακινούμενα αιγοπρόβατα, δημοσίευσε στην Διαύγεια ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε αυτή γίνεται γνωστό ότι οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την 20η Φεβρουαρίου του 2014. Οι δικαιούχοι σύμφωνα με την εγκύκλιο έχουν ως εξής:

  • Δικαιούχοι της πρόσθετης ενίσχυσης μοσχίδων αναπαραγωγής είναι οι γεωργοί οι οποίοι εκτρέφουν μοσχίδες αναπαραγωγής ηλικίας 16 έως 24 μηνών εντός του έτους ενίσχυσης, καθαρής κρεοπαραγωγικής φυλής ή προερχόμενες από την πρώτη διασταύρωση με καθαρή κρεοπαραγωγική φυλή που γεννήθηκαν στην εκμετάλλευση του γεωργού.
  • Δικαιούχοι της πρόσθετης ενίσχυσης θηλαζουσών αγελάδων είναι οι γεωργοί οι οποίοι εκτρέφουν τουλάχιστον 6 θηλάζουσες αγελάδες κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης ανά Εκμετάλλευση. Η εν λόγω ενίσχυση χορηγείται κατ’ έτος, ανά εκμετάλλευση κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης.
  • Δικαιούχοι της πρόσθετης ενίσχυσης αιγοπροβάτων είναι οι γεωργοί οι οποίοι διατηρούν τουλάχιστον 50 ενήλικα θηλυκά ζώα, προβατίνες ή αίγες, ηλικίας άνω των 12 μηνών και διατηρούν τουλάχιστον το 50% της χρησιμοποιούμενης για τη γεωργία έκτασής τους στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας (εφόσον στην ΑΕΕ2013 δηλώνεται έκταση).
  • Δικαιούχοι της πρόσθετης ενίσχυσης μετακινούμενων αιγοπροβάτων είναι οι γεωργοί των οποίων η έδρα της εκμετάλλευσης βρίσκεται εκτός των ορεινών ή μειονεκτικών περιοχών της χώρας, αλλά μετακινούν τα αιγοπρόβατά τους στις ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές της χώρας, υπό τον όρο ότι τουλάχιστον το 90% αυτών βόσκει επί 90 τουλάχιστον συναπτές ημέρες στις περιοχές όπου μετακινούνται.

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments