....

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΓΗ ΜΕΤΑ-ΦΟΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΝΑ USB FLASH DRIVE

Σήμερα τα USB ή στικάκια είναι παντού. Είναι ένας πολύ βολικός τρόπος μεταφοράς δεδομένων, χάρη στην φορητότητα τους.

Σχεδόν κάθε συσκευή έχει από μια θύρα (τουλάχιστον) USΒ ή microUSΒ-on-the-go: ταμπλέτες, φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις και άλλα.

Αν τώρα το USΒ drive που χρησιμοποιείτε σας φαίνεται πολύ αργό, μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Πρώτα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα USΒ drives χρησιμοποιούν μνήμη flash, που από τη φύση της έχει την τάση να επιβραδύνει αρκετά με την πάροδο του χρόνου καθώς τα χρησιμοποιείτε. Έτσι, εάν η μονάδα USΒ που έχετε είναι πολύ παλιά και έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, η καλλίτερη επιλογή σας είναι να πάρετε ένα νέο USΒ υψηλής ταχύτητας. Δεύτερον, γνωρίζετε ότι τα USΒ 3.0 είναι πολύ πιο γρήγορα από τα USΒ 2.0. Για να έχετε κάποιο μέτρο σύγκρισης θα πρέπει να αγοράσετε τουλάχιστον ένα USΒ 3.0 drive για να δείτε τη διαφορά στη ταχύτητα.

Ας δούμε όμως πως μπορείτε να κάνετε το παλιό σας USB 2.0 να τρέχει γρηγορότερα.

Αρχίζουμε με Format του USB drive σε NTFS

Αυτό θα κάνει τις λειτουργίες αντιγραφής λίγο πιο γρήγορες. Κάντε δεξί κλικ στο USΒ όπως το βλέπετε από το φάκελο «Ο υπολογιστή μου» ή «Αυτός ο υπολογιστής» (This PC) και επιλέξτε «Διαμόρφωση» από το μενού. Επιλέξετε NTFS σαν σύστημα αρχείων και καταργήστε την επιλογή «Quick Format» από το κουτάκι:
1 flash drive USB

Αμέσως μετά μπορείτε να πατήσετε το Start και να περιμένετε μέχρι να τελειώσει η διαμόρφωση.

Ρυθμίστε τη μονάδα USB για καλύτερη απόδοση

Κάντε δεξί κλικ USΒ drive σας για άλλη μια φορά από τον αρχικό φάκελο PC/ο Υπολογιστής μου και επιλέξτε «Ιδιότητες» από το μενού.
Στο παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες, πηγαίνετε στην καρτέλα «Υλικό» ή Hardware: Κάντε κλικ στο κουμπί «Ιδιότητες» που θα δείτε στο τέλος του παράθυρου:

2 flash drive USB
Στο παράθυρο που θα ανοίξει στην καρτέλα «Γενικά», κάντε κλικ στο «Αλλαγή ρυθμίσεων» ή Change Settings

3 flash drive USB
Κάτω από την καρτέλα Πολιτικές ή Policies, θα βρείτε την επιλογή για καλύτερη απόδοση. Μαρκάρετε την επιλογή και κάντε κλικ στο ΟΚ. 4 flash drive USB

Σημείωση: Μετά την αλλαγή της πολιτικής της συσκευής για τη βελτίωση της απόδοσης, θα πρέπει να βγάζετε πάντα το USΒ drive σας με την επιλογή «Ασφαλής κατάργηση.» Διαφορετικά, μπορεί να χάσετε αρχεία που έχετε αντιγράψει στο δίσκο σας. Είναι απαραίτητο επειδή το cache είναι ενεργοποιημένο στην επιλογή για καλύτερη απόδοση. Με την ασφαλή διαδικασία αφαίρεσης θα είστε σίγουροι ότι δεν τρέχει κάποια εργασία στη μονάδα πριν την αφαιρέσετε.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο USΒ drive σας που φυσιολογικά θα πρέπει να έχει βελτιωθεί.

 

 

Σχόλια - Facebook Comments