....

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ως Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα που πραγματοποιούν οι υγειονομικοί ενάντια στο νομοσχέδιο για το δημόσιο σύστημα υγείας που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και με το οποίο η δωρεάν υγεία πετσοκόβεται ωμά.
Διά πυρός και σιδήρου συνεχίζεται η πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της υγείας, μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία και μετατρέπει την υγεία του ανθρώπου που είναι το πολυτιμότερο αγαθό σέ εμπορεύσιμο αγαθό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τις αλλαγές που προωθούνται στα νοσοκομεία οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους είτε για να χειρουργηθούν άμεσα στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που μπορούν να το κάνουν μόνο όσοι έχουν τα χρήματα για να μπορέσουν να αποφύγουν τις μεγάλες λίστες αναμονής, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και δύο χρόνια σέ κάποιες περιπτώσεις  αφού οι λίστες αναμονής αντί να μειώνονται αυξάνονται.
Το παρόν νομοσχέδιο δεν βελτιώνει τις υπηρεσίες υγείας, αντιθέτως εκβιάζουν τους ασθενείς να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.
Πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς με τους μισθούς φτώχειας που παίρνουν και πλέον κατάντησαν σέ μισθούς πείνας, καθώς και οι συνταξιούχοι με τίς χαμηλές συντάξεις τους με τις οποίες δεν μπορούν ούτε την συμμετοχή τους στα φάρμακα να πληρώσουν
Η παραοικονομία αναμένεται να αυξηθεί αφού οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δίνουν κάθε περιθώριο για είσπραξη μαύρου χρήματος.
Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να υπάρχει ενδιαφέρον και να καλύπτονται οι θέσεις που προκηρύσσονται στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Δεν πρέπει να ιδιωτικοποιήσουν το δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων μας.
Κάτω τα χέρια από την δημόσια υγεία!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments