....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ»

Ερώτηση στον Επίτροπο Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς, κατέθεσε ο πρώην «γαλάζιος» και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, στηλιτεύοντας «το καθεστώς» που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο «απέχει από την πολιτική πολυφωνία και τους ευρωπαϊκούς κανόνες του κράτους δικαίου».

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το 2020, ο κ. Κύρτσος κρίνει πως το καθεστώς που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ στα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας απέχει από την πολιτική πολυφωνία και τους ευρωπαϊκούς κανόνες του κράτους δικαίου.

«Συνολικά 61,7% του χρόνου των πανελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών αφιερώθηκαν στην κυβερνητική παράταξη και μόλις 16,2% του χρόνου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και 13,1% του τηλεοπτικού χρόνου στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης» σημειώνει και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά τη δημόσια τηλεόραση, 55,3% του χρόνου είναι αφιερωμένο στην κυβερνητική παράταξη, 16,7% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και 16,7% στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Τονίζει δε πως το ΕΣΡ καταγράφει τη συστηματική παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας, αλλά οι εκπρόσωποι του δηλώνουν ότι δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό ούτε τα μέσα για να πραγματοποιήσουν ποιοτική έρευνα, όχι απλά ποσοτική, και να επιβληθούν στη συνέχεια ποινές για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας.

Τούτων δοθέντων, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ρωτά τον κ. Ρέιντερς, ο οποίος είχε επισημάνει σε παρέμβαση του στη Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ελληνικής Βουλής, τις σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία του ΕΣΡ, τι προτίθεται να κάνει για να μπορέσει το ΕΣΡ να εκπληρώσει την αποστολή του και εάν θα ζητήσει από την ελληνική να εφαρμόσει φιλελεύθερες, δημοκρατικές πρακτικές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments