....

ΈΣΩΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ, ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟ… ΠΟΔΙ ΤΟΥ! (PHOTOS)

Ηταν ο μόνος τρόπος που βρήκαν οι κινέζοι χειρουργοί για να «σώσουν» το χέρι του άνδρα που ακρωτηριάστηκε σε εργατικό ατύχημα. Για να παραμείνει λειτουργικό και να μην υποστεί σηψαιμία μέχρι την επέμβαση συγκόλλησης, αποφάσισαν να το μεταμοσχεύσουν προσωρινά … στο πόδι του για ένα μήνα.

Σύμφωνα με την «Daily Mail» η εγχείρηση έγινε στο Νοσοκομείο Xiangya της πόλης Changsha, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουνάν στην Κεντρική Κίνα, όπου ο ασθενής μεταφέρθηκε μετά από ακρωτηριασμό του χεριού του σε περιστρεφόμενο τροχό.Image and video hosting by TinyPic

Ο Ζου, όπως ονομάζεται ο ασθενής, υποβλήθηκε από τους γιατρούς σε προσωρινή συγκόλληση του χεριού του στο πόδι, καθώς όπως εκτίμησε ο διευθυντής του Τμήματος Μικροχειρουργικής του νοσοκομείου Τάγκ Τζούγιου, έπρεπε το χέρι να διατηρηθεί «ζωντανό», αλλά και τα κομμένα νεύρα και οι τένοντες του να επουλωθούν πριν συγκολληθεί στη σωστή του θέση, κι αυτό απαιτούσε χρόνο. Ετσι πήρε την αλλόκοτη απόφαση να το συγκολήσει προσωρινά στο πόδι του Ζου.

Η κανονική αποκατάσταση του χεριού έγινε ένα μήνα αργότερα και προς το παρόν κρίνεται επιτυχής.

 «Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ένα ακρωτηριασμένο δάκτυλο πρέπει να τοποθετηθεί στη θέση του και να αρχίσει να επαναιματώνεται μέσα σε 10 ώρες. Για ένα κομμένο χέρι, το διάστημα αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο»,δήλωσε ο δρ Τζούγιου στην Daily Mail.

«Αν ένα άκρο μείνει χωρίς αίμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ιστοί του νεκρώνονται και δεν μπορεί να σωθεί. Αυτό θέλαμε να αποφύγουμε και έτσι προχωρήσαμε στην προσωρινή μεταμόσχευση στο πόδι του ασθενούς και ένα μήνα αργότερα κάναμε την κανονική αποκατάσταση».

Ο Ζου έχει ήδη ανακτήσει κάποια αίσθηση στα δάκτυλά του αλλά θα χρειαστούν μήνες αποκατάστασης για να λειτουργήσει φυσιολογικά το χέρι του.

www.dailymail.co.uk

Σχόλια - Facebook Comments